Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Vinařská technologie - nová odborná kniha

29. červen 2017  České nápoje   komentáře (0)  1735 x

Na slavnostním vyhlášení výsledků mezinárodní soutěže Oenoforum 2017 ve Slavkově u Brna byla 23. června pokřtěna a uvedena na trh nová odborná publikace „Vinařská technologie“. Určena je všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín.

Vinařská technologie - nová odborná knihaVinařská technologie - nová odborná kniha

Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také poznatky o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína.

Autory knihy jsou vysokoškolský pedagog se specializací na víno doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. a Ing. Jan Stávek, Ph.D. – enolog a nezávislý lektor. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory dvanácti zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu ilustrativních obrázků, tabulek a grafů. Je vázaná a vytištěná na kvalitním křídovém papíře v rozsahu 463 stran.

Tato kniha si klade ambice stát se nezbytnou pomůckou všech moravských a českých vinařů i učebnicí pro studenty vinařství. Její přidanou hodnotou je zařazení aktuálních poznatků a zkušeností několika předních oenologů. K dostání je v Národním vinařském centru ve Valticích a přes jeho e-shop na www.vinarskecentrum.cz, ve vinařských prodejnách a ve vybraných knihkupectvích.

Obsah knihy

  • Sklizeň a zpracování hroznů
  • Kvasinky a alkoholové kvašení
  • Výroba rosé vín
  • Výroba červených vín
  • Bakteriální odbourávání kyselin
  • Školení vína
  • Nádoby ve vinařství
  • Zrání a skladování vína
  • Finalizace vína
  • Nedostatky, vady a nemoci vín
  • Analýza látkových složek vína
  • Speciální technologie
  • Druhotné výrobky z révy vinné
  • Vybrané právní předpisy pro vinařství a systém HACCP
  • Souhrn
  • Seznam literárních zdrojů
  • Rejstřík

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist