Templářský král šumivých vín
23. duben 2018 České nápoje komentáře (0) 1167 xVítěz soutěže Král vín ČR 2018 v kategorii šumivá vína je templářský SANG REAL BRUT Classique. Po dvaceti čtyř měsících ležení v temných středověkých sklepích se stal králem šumivých vín ČR pro rok 2018 templářský sekt SANG REAL BRUT z limitované série vyráběné „klasickou metodou“ kvašením v láhvi.
V pátek 06. 04. 2018 proběhlo hodnocení dvou kategorií soutěže KRÁL VÍN České republiky 2018, kategorie perlivých vín a kategorie šumivých vín. Absolutním vítězem mezi šumivými víny se s jasnou bodovou převahou stal SANG REAL SEKT BRUT z produkce Templářských sklepů Čejkovice. Vítězem kategorie perlivých vín se stalo Irsai Oliver frizzante vinařství Vajbar.
Sang Real Sekt Brut Classique
Šumivé víno suché, jakostní.
Sekt je vyroben metodou kvašení v láhvi. Víno bylo zpracované lisováním celých hroznů odrůdy Chardonnay je barvy bílého zlata s nádechem cibulové slupky. Ve vůni dominuje tón zralého letního jablka s hlubokým nazrálým projevem poukazujícím na 24 měsíční ležení na jemných kalech. Šťavnatá a osvěžující chuť vyráží tóny sušeného zahradního ovoce s dlouhotrvající minerálností. Sekt se doporučuje pro slavnostní příležitosti, na začátek slavnostního menu a k předkrmům.
Sang Real Sekt – šumivá vína
Sekty řady Sang Real, z produkce Templářských sklepů Čejkovice, jsou určeny pro milovníky a skutečné znalce šumivých vín. Tyto šumivá vína jsou vyrobena v limitovaných sériích z ucelených partií „klasickou metodou“ kvašením v láhvi. Zrání sektů probíhá v láhvi min. po dobu 12 měsíců v temných templářských sklepích. V této řadě jsou připraveny Sang Real Sekt Brut Classique, Sang Real Sekt Demi Sec Classique a Sang Real Sekt Rosé Demi Sec Classique. Láhve jsou opatřeny ručně vytrhávanou etiketou ze speciálního papíru a originální voskovou pečetí templářského řádu.Tato lahodná šumivá vína jsou určena výhradně pro segment vinoték a gastronomických zařízení.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!