Templářské sklepy získaly dvě stříbrné medaile v soutěži Salon vín 2019
11. únor 2019 České nápoje komentáře (0) 927 xOd roku 2007 jde již celkem o 14 templářských medailistů a osmé zařazení mezi nejlepší vína ČR pro daný rok.
V české nejprestižnější a nejpřísněji hodnocené vinařské soutěži jsme letos opět bodovali. Získali jsme dvě stříbrné medaile – za Chardonnay 2017 a Chardonnay 2016. Tyto skvosty patří do nejvyšší templářské řady vín Sanctus Victoria. Oceněná vína jsou suchá z pozdního sběru.“
Ing. Tomáš Kubík, obchodní a marketingový ředitel Templářských sklepů Čejkovice, uvádí: „Obě oceněná Chardonnay jen potvrzují výjimečnost naší TOP řady Sanctus Victoria. Tato vína jsou vyráběna z nejvyšších partií hroznů, které jsou ručně sbírány na vybraných viničních tratích vinařského družstva. Oceněná vína, která získala stříbrné medaile, budou zařazena do degustačního salónu ve Valticích, kde bude možné je v průběhu roku ochutnat.“
O oceněných vínech
bílé víno suché, pozdní sběr
Charakteristika
Barva vína je jasně zelenkavá se zlatavými odlesky. V poutavé vůni se plně projevuje přezrálý banán, hruškový kompot a podzimní jablko. Čistá a svěží chuť nabízí zelené jablko, žlutý meloun, mango a dotek jemné kyseliny. Toto víno skvěle doprovodí ovocné saláty a kuřecí ve sladké omáčce.
Použitá technologie výroby
Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po osmi hodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 16 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo dlouhé ležení vína na jemných kalech.
Vlastnosti vína
Ročník: 2017
Vinařská oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Obec: Kobylí
Trať: U Skalky
Poloha vinice: jihozápadní mírný svah
Půda: hlinitopísčitá s jílovitým podložím
Stáří vinice: 14 let
Cukernatost hroznů při sklizni: 22°NM
Datum sklizně: 18. 10. 2017
Obsah zbytkového cukru: 6,1 g/l
Obsah kyselin: 6,8 g/l
Alk.: 12,5 % obj.
Počet vyrobených láhví: 2 670 ks
bílé víno suché, pozdní sběr
Charakteristika
Víno vyniká svou nazlátlou barvou typickou pro tuto odrůdu. Vůně připomíná přezrálé meruňky a přechází do kořenitých tonů. V chuti je víno plné s nádechem vanilky a lískooříškového krému. K vínu doporučujeme ovocné saláty a kuřecí speciality.
Použitá technologie výroby
Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po šesti hodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 18 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo ležení vína na jemných kalech.
Vlastnosti vína
Ročník: 2016
Vinařská oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Obec: Mikulov
Trať: Za cihelnou
Poloha vinice: jihozápadní mírný svah
Půda: hlinitopísčitá s vápenatým podlož.
Stáří vinice: 13 let
Cukernatost hroznů při sklizni: 21,2 °NM
Datum sklizně: 10. 10. 2016
Obsah zbytkového cukru: 1,4 g/l
Obsah kyselin: 4,7 g/l
Alk.: 13,5 % obj.
Počet vyrobených láhví: 5 650 ks
O řadě Sanctus Victoria
Templářské sklepy Čejkovice představují exkluzivní řadu vín Sanctus Victoria. Vína této řady jsou vyrobena z nejvyšších partií hroznů, které zkušení čejkovičtí enologové několik let pečlivě vybírali z různých vinic vinařského družstva. Všechna vína jsou v přívlastkové paritě daného ročníku. Tato řada proto nabízí to nejlepší, co vzešlo z Templářských sklepů.
Pro řadu Sanctus Victoria byla vyvinuta nová láhev z černé skloviny s logem firmy, která je díky svému tvaru ideální pro delší skladování. Vynikající podmínky pro archivaci zaručuje také celokorková zátka nejvyšší kvality.
Po rozlomení dvou originálních pečetí na etiketě je možné získat další informace o přesné poloze vinice a složení půdy, kde zrály vybrané hrozny, i o technologickém postupu výroby vína. Každá láhev z této limitované edice je také opatřena unikátním výrobním číslem a na webových stránkách www.templarske-sklepy.cz je možné sledovat aktuální počet lahví z jednotlivých odrůd.
Zdroj: Templářské sklepy.cz
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!