Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Svatomartinská romantika s vínem

8. listopad 2018  Richard Chodora   komentáře (0)  1068 x

Nemáte rádi svatého Valentýna? Připadá vám jako cizí svátek, který dávno ztratil své kouzlo? Pokud hledáte příležitost k oslavě lásky s partnerem, vsaďte na svatého Martina. Překvapte drahou polovičku společným romantickým večerem s výtečnou večeří a svatomartinskými růžovými víny.

Svatomartinská romantika s vínemSvatomartinská romantika s vínem

Připravte si se svým protějškem skvělou večeři, otevřete si láhev svatomartinského rosé a pravá romantika je zaručena. Nudí vás tradiční vydatná husa se zelím a knedlíky? Vyzkoušejte odlehčenou, a přesto českou variantu menu. Ideální volbou je ryba. Výborně spolu budou chutnat pstruh nebo candát a svatomartinské rosé odrůdy Zweigeltrebe nebo Svatovavřinecké. Jako sladkou tečku můžete zvolit lehký smetanový dezert s příchutí podzimu či ovocný sorbet. Mladá vína pokrm doprovodí příjemnými svěžími tóny a osobitým charakterem.

Jaké víno podávat ke svatomartinské večeři?

Víno Mikulov Svatomartinské Svatovavřinecké rosé 2018
Habánské sklepy Svatomartinské Zweigeltrebe rosé 2018
Svou barvou připomíná lesní jahody, ve vůni můžeme najít drobné lesní ovoce maliny a ostružiny. Chuť má ovocný charakter s velmi dobře vyváženým poměrem zbytkového cukru a kyselin. Hodí se k ovocným salátům nebo jahodovým dezertům.
Doporučená cena: 89 Kč
Tip na svatomartinské menu pro pár
Bruschetta s hráškovým pyré
Postup
1. Vložte mražený hrášek do osolené vroucí vody a vařte přibližně 2 minuty, poté sceďte a vývar ponechejte v jiné nádobě. Hrášek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2. Do vyšší nádoby vložte hrášek, sýr žervé a cukr a umixujte tyčovým mixérem. Pokud je směs příliš hustá, přidejte chladný vývar a opět mixujte. Opatrně přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí dle chuti.
3. Nakrájejte mozzarellu na rovnoměrně tenké plátky. Pečivo nakrájejte na plátky a opečte v troubě nebo v toustovači. Ihned po opečení pokryjte hráškovým pyré. Každý kus pečiva dozdobte plátkem mozzarelly a lístkem bazalky. Doplnit jej můžete slaninovým chipsem či kousky šunky od kosti.
Candát s batátovým pyré a grilovanou zeleninou
Postup
1. Batáty oloupejte a přidejte zázvor (kus asi 1-2 cm). Spolu povařte přibližně 15 minut téměř do měkka.
2. Filety opláchněte a důkladně osušte. V pánvi rozehřejte olej na mírném ohni, vložte rybu, přidejte snítku tymiánu a rybu z obou stran opékejte po dobu přibližně 5 minut.
3. Batáty se zázvorem rozmačkejte s máslem a promíchejte s medem, dochuťte a podávejte k rybě. Doplnit jej můžete grilovanou zeleninou.
Panna cotta s omáčkou z papáji
Postup:
1. Do misky vložte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut odstát, aby želatina vodu absorbovala. 4 formičky nebo skleničky o objemu 125 ml lehce vymažte olejem. Smetanu vlijte do menšího hrnce, přidejte moučkový cukr a vanilku a pomalu zahřívejte. Za občasného míchání přiveďte k varu. Přidejte želatinu a 1-2 minuty povařte, aby se želatina rozpustila.
2. Směs sceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4 hodiny do lednice.
3. Mezitím připravte omáčku z papáji. Zralou papáju podélně rozkrojte, lžící odstaňte semínka, odkrojte slupku a nakrájejte ji na kostky. Povařte papáju s pomerančovou šťávou do změknutí. Po zchladnutí směs rozmixujte a podle chuti dolaďte výslednou omáčku šťávou z limetky a cukrem. Poté nechte směs vychladit.
4. Po 4-6 hodinách zkontrolujte, zda panna cotta ztuhla. Pokud ano, ozdobte ji papájovou omáčkou a posypte kokosovými hoblinkami. Poté vložte zpět do ledničky a podávejte dobře vychlazené.

Víno Mikulov Svatomartinské Svatovavřinecké rosé 2018

Svým barevným odstínem připomíná zralé maliny. Jeho vůně je středně intenzivní s ovocnými tóny, ve které převládají tóny jahod a malin, chuť má svěží kyselinu s příjemnou ovocnou dochutí. Doporučujeme podávat k jednodušším pokrmům z ryb nebo drůbeže.

Doporučená cena: 79 Kč

Habánské sklepy Svatomartinské Zweigeltrebe rosé 2018

Svou barvou připomíná lesní jahody, ve vůni můžeme najít drobné lesní ovoce maliny a ostružiny. Chuť má ovocný charakter s velmi dobře vyváženým poměrem zbytkového cukru a kyselin. Hodí se k ovocným salátům nebo jahodovým dezertům.Doporučená cena: 89 Kč

Tip na svatomartinské menu pro pár

Bruschetta s hráškovým pyré

INGREDIENCE

Bílý chléb, bageta nebo ciabatta

Mražený hrášek

Žervé

1 ks mozzarelly

Olivový olej

Citronová šťáva

Sůl, pepř, cukr

Postup

1) Vložte mražený hrášek do osolené vroucí vody a vařte přibližně 2 minuty, poté sceďte a vývar ponechejte v jiné nádobě. Hrášek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2) Do vyšší nádoby vložte hrášek, sýr žervé a cukr a umixujte tyčovým mixérem. Pokud je směs příliš hustá, přidejte chladný vývar a opět mixujte. Opatrně přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí dle chuti.

3) Nakrájejte mozzarellu na rovnoměrně tenké plátky. Pečivo nakrájejte na plátky a opečte v troubě nebo v toustovači. Ihned po opečení pokryjte hráškovým pyré. Každý kus pečiva dozdobte plátkem mozzarelly a lístkem bazalky. Doplnit jej můžete slaninovým chipsem či kousky šunky od kosti.

Candát s batátovým pyré a grilovanou zeleninou

INGREDIENCE

500 g batáty

1 ks čerstvého zázvoru

400 g candáta (filety)

2 lžička medu

1 lžička másla

1 lžička slunečnicového oleje

Sůl, pepř

Postup

1) Batáty oloupejte a přidejte zázvor (kus asi 1-2 cm). Spolu povařte přibližně 15 minut téměř do měkka.

2) Filety opláchněte a důkladně osušte. V pánvi rozehřejte olej na mírném ohni, vložte rybu, přidejte snítku tymiánu a rybu z obou stran opékejte po dobu přibližně 5 minut.

3) Batáty se zázvorem rozmačkejte s máslem a promíchejte s medem, dochuťte a podávejte k rybě. Doplnit jej můžete grilovanou zeleninou.

Panna cotta s omáčkou z papáji

INGREDIENCE

Omáčka z papáji

papája

pomerančová šťáva

limetová šťáva

cukr

Panna cotta

2 lžičky mleté želatiny

500 ml smetany ke šlehání

40 g moučkového cukru

1 vanilkový lusk

Olej na vymazání formiček

Kokosové hoblinky

Postup

1) Do misky vložte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut odstát, aby želatina vodu absorbovala. 4 formičky nebo skleničky o objemu 125 ml lehce vymažte olejem. Smetanu vlijte do menšího hrnce, přidejte moučkový cukr a vanilku a pomalu zahřívejte. Za občasného míchání přiveďte k varu. Přidejte želatinu a 1-2 minuty povařte, aby se želatina rozpustila.

2) Směs sceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4 hodiny do lednice.

3) Mezitím připravte omáčku z papáji. Zralou papáju podélně rozkrojte, lžící odstaňte semínka, odkrojte slupku a nakrájejte ji na kostky. Povařte papáju s pomerančovou šťávou do změknutí. Po zchladnutí směs rozmixujte a podle chuti dolaďte výslednou omáčku šťávou z limetky a cukrem. Poté nechte směs vychladit.

4) Po 4-6 hodinách zkontrolujte, zda panna cotta ztuhla. Pokud ano, ozdobte ji papájovou omáčkou a posypte kokosovými hoblinkami. Poté vložte zpět do ledničky a podávejte dobře vychlazené.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist