Sauvignon a Chardonnay z Templářských sklepů zlatá v Prešově
11. červenec 2019 České nápoje komentáře (0) 942 xDvě zlaté medaile z letošního 25. ročníku mezinárodní soutěže Muvina Prešov, přivezla naše vína Sauvignon 2017 a Chardonnay 2017. Zlatí medailisté Templářských sklepů Čejkovice jsou bílá vína ročníku 2017 z top řady Sanctus Victoria: Chardonnay, pozdní sběr, suché a Sauvignon, pozdní sběr, suché.
„Potvrzuje se, že také ročník 2017 patří v naší produkci k velmi silným a úspěšným. Ne náhodou vína tohoto ročníku sbírají na mezinárodních prestižních soutěžích vysoká ocenění. Pro nás je takové hodnocení velmi povzbuzující, je to objektivní ukazatel toho, že svou práci děláme již řadu let dobře. Jsme rádi, že také naše vína přispěla k tomu, že Česká republika přivezla nejvíce medailí ze všech zúčastněných zemí,“ dodává Ing. Tomáš Kubík, obchodní a marketingový ředitel Templářských sklepů Čejkovice.
Do letošního ročníku soutěže bylo přihlášeno tři sta šedesát vín z deseti zemí světa. Moravským a českým vinařům se podařilo v takto nabité konkurenci získat dvě ze sedmi nejvyšších ocenění soutěže, tedy tituly Šampionů v kategoriích bílá ostatní vína (polosuchá a polosladká) a šumivá vína a 55 zlatých medailí, tedy nejvíce ze všech zúčastněných zemí. Účast našich vín finančně podpořil Vinařský fond, organizačně ji zajišťovalo Národní vinařské centrum.
O oceněných vínech
Chardonnay 2017
pozdní sběr, bílé, suché
řada SANCTUS VICTORIA
Charakteristika
Barva vína je jasně zelenkavá se zlatavými odlesky. V poutavé vůni se plně projevuje přezrálý banán, hruškový kompot a podzimní jablko. Čistá a svěží chuť nabízí zelené jablko, žlutý meloun, mango a dotek jemné kyseliny. Toto víno skvěle doprovodí ovocné saláty a kuřecí
ve sladké omáčce.
Použitá technologie výroby
Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po 8hodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 16 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo dlouhé ležení vína na jemných kalech.
Vlastnosti vína
Ročník: 2017 | Cukernatost hroznů při sklizni: 22°NM |
Vinařská oblast: Morava | Datum sklizně: 18. 10. 2017 |
Podoblast: Velkopavlovická | Obsah zbytkového cukru: 6,1 g/l |
Obec: Kobylí | Obsah kyselin: 6,8 g/l |
Trať: U Skalky | Ev. č. jak.: 52C1-18/19 |
Poloha vinice: jihozápadní mírný svah | Číslo šarže: 42/17 |
Půda: hlinitopísčitá s jílovitým podložím | Alk.: 12,5 % obj. |
Stáří vinice: 14 let | Počet vyrobených láhví: 2 670 ks |
Obsahuje oxid siřičitý. |
Sauvignon 2017
pozdní sběr, bílé, suché
řada SANCTUS VICTORIA
Charakteristika
Víno slámové barvy se zlatavými odlesky zaujme těžkou vůní pomela, bílého rybízu a plané broskve. Chuť je šťavnatá a mladistvá, vystupují v ní tóny broskvového kompotu, angreštové marmelády a žlutého melounu, dochuť vína nabízí jemnou kořenitos. K vínu doporučujeme kozí sýry, jehněčí kotlety a tvarohový koláč s ovocem.
Použitá technologie výroby
Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po 22hodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 20 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo rychlé stočení z jemných kalů.
Vlastnosti vína
Ročník: 2017 | Cukernatost hroznů při sklizni: 21,2°NM |
Vinařská oblast: Morava | Datum sklizně: 03. 10. 2017 |
Podoblast: Mikulovská | Obsah zbytkového cukru: 4,6 g/l |
Obec: Mikulov | Obsah kyselin: 6,4 g/l |
Trať: Za cihelnou | Ev. č. jak.: 52C1-18/29 |
Poloha vinice: jihozápadní mírný svah | Číslo šarže: 59/17A |
Půda: hlinitopísčitá s vápenatým podložím | Alk.: 13,5 % obj. |
Stáří vinice: 14 let | Počet vyrobených láhví: 4 500 ks |
Obsahuje oxid siřičitý. |
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!