Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Recept na podzimní koktejl s dýní

19. srpen 2020  České nápoje   komentáře (0)  891 x

Svátek Halloween, který se pomalu usazuje i v našich krajích, má původ v kultuře Keltů. Večer 31. října Keltové slavili svátek Samhain, kterým končil podzim a začínala zima. Předci děkovali za úrodu, věštili jaká bude zima, přinášeli dary božstvům a komunikovali s mrtvými.

Recept na podzimní koktejl s dýníRecept na podzimní koktejl s dýní

Věřili, že během této noci se duše mrtvých vracejí do světa živých a třeba je obdarovat. Právě proto na kopcích pálili ohně, aby mrtví věděli, kam se mají vrátit, ale oheň a jeho očistná síla zároveň chránili živých před zlými démony a duchy.

Postupně se po přijetí křesťanství začal slavit svátek Všech svatých a vzpomínky na zesnulé. Ve středověkém Anglii se svátek Všech svatých označoval jako All Hallows, paralelně se udržovaly i lidové zvyky, All Hallows'Eve, tedy v předvečer Dne všech svatých.

V Česku patří Halloween mezi relativně nové svátky, které se u nás objevily intenzivněji po roce 2 000. Je to svátek, který je na jedné straně odmítán jako komerční a nežádoucí, ale na straně druhé, a to zejména u mladých lidí velmi populární. Slaví se v celé Evropě, Severní Americe, Austrálii, na Novém Zélandu, v Japonsku či na Srí Lance. I když každá z těchto zemí slaví svátek po svém.

Postupem času se v rámci oslav Halloweenu začali lidé převlékat za nadpřirozené bytosti vyvolávající strach a chodili zpívat halloweenskou koledu, připravovali halloweenskou výzdobou zdobili domy i veřejná prostranství. A v této podobě známe svátek dodnes. Další tradiční halloweenskou činností je vydlabávání dýní, do kterých se dávají svíčky.

Recept na hravý halloweenský koktejl:

Ingredience na 7 porcí:

 

  • 700 ml Rotkäppchen Sec
  • 700 ml pomerančové šťávy
  • 100 g hnědého cukru
  • skořice
  • 100 ml dýňového sirupu
  • 50 ml citronové šťávy
  • 1 kg dýně Hokaido
  • Vanilkový extrakt

 

1)      Okraj sklenice potřete citronovou šťávou.

2)      Smíchejte cukr se skořicí a v této směsi namočte okraje sklenic, abyste vytvořili cukrový okraj na skleničce.

3)      Do shakeru s ledem nalijte sekt, pomerančovou šťávu, dýňový sirup a dobře se protřepte.

4)      Rozvařte na mírném ohni dýni s vodou a cukrem, poté přidejte 3 lžíce vanilkového extraktu.

5)      Jemně směs míchejte dokud se cukr nerozpustí a poté rozmixujte do hladka.

6)      Poté smíchejte dýňovou směs se sektem ze shakeru a podávejte do ozdobených sklenic.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist