Představujeme finalisty soutěže Vinařství roku: Vinařství Škrobák
23. prosinec 2017 České nápoje komentáře (0) 2469 xSeznamte se postupně s finalisty soutěže Vinařství roku 2017, kterou pořádá Svaz vinařů České republiky. Finalisté usilují o vítězství ve třech kategoriích - malá, střední a velká vinařství a o titul absolutní vítěz soutěže. V kategorii malá vinařství (produkce do 50.000 l/rok) to jsou Víno J. Stávek, Jakub ŠAMŠULA – vinařství, VICAN rodinné vinařství s.r.o. a Vinařství Škrobák. V kategorii střední vinařství (produkce 50.001 – 250.000 l/rok) Vladimír Tetur, Vinařství Trpělka a Oulehla a Gotberg, a.s. A v kategorii velké vinařství (produkce nad 250.000 l/rok) pak CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a. s., NOVÉ VINAŘSTVÍ, a.s. a Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.. Výsledky budou vyhlášeny 18. ledna na slavnostní galavečeru v Brně.
Vinařství Škrobák
Kategorie malá vinařství (produkce do 50.000 l/rok)
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Rodina Škrobákových je již po generace pevně spojena s obcí Čejkovice a s pěstováním révy vinné. Nikoho tedy nepřekvapí, že si zde zřídila i vlastní vinařství, ve kterém se angažují rodiče, syn Martin s manželkou Ladislavou a syn Stanislav. V roce 2013 společně vybudovali nové moderní prezentační prostory ve vinařství a pokračují v záměru dokončit vinařský komplex, který uspokojí každého návštěvníka.
V současné době je vinařství vyhledávanou lokalitou pro zážitkové degustace, rodinné oslavy, svatby a firemní meetingy. Disponuje vyhlášenou vlastní kuchyní, zaměřenou na domácí a regionální gastronomii.
Vinařství rodiny Škrobákových kombinuje tradiční i moderní postupy. Již od počátku vsadili na vlastní vinice, což považují za základ pro dokonalé víno. Dnes tedy obhospodařují 11 hektarů vinic a neustále se snaží vinice rozšiřovat. Zároveň si uvědomují důležitost ochrany životního prostředí, a proto se vše snaží dělat ekologicky. Hlavní myšlenkou vinařství je, že zážitek z vína je dokonalý, pokud se vnímá v širším kontextu.
Víno chutná nejlépe tam, kde se zrodilo a toto prostředí musí zážitek ještě zesílit. Proto dnes vinařství velmi dbá na moderní architekturu a snoubení vína s jídlem. Předností vinařství jsou především bílá vína, ale vyrábějí i červená a to zejména Pinot Noir. Všechna tato vína odrážejí čejkovický terroir. Specializují se také na vína slámová a ledová a podílí se na výrobě sektu tří čejkovických vinařství 3-SEKT.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
4.5 hvězdiček / Hodnoceno: 8x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!