Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Párování sektu a jídla

26. září 2018  České nápoje   komentáře (0)  1076 x

Při párování s jídlem, je sekt velmi vděčným nápojem. Často sekt pijeme pouze při slavnostních hostinách a zvláštních příležitostech, nicméně s různými úrovněmi sladkosti a bohatými vrstvami chutí je sekt neuvěřitelně všestranné pití a dokonale se páruje se širokou paletou chutí.

Párování sektu a jídlaPárování sektu a jídla

„Při párování sektu s jídlem je naším cílem uvést nápoj a jídlo do harmonie, aby se jejich aromata rozvíjela společně. Neplatí, že k červenému masu je nejlepší červený sekt, k bílému masu bílý. Nejdůležitější je naše vlastní chuť“, říká Daniela Odenthalová, sommeliérka značky Rotkäppchen.

Hodí se k předkrmům ať už masovým či zeleninovým, skvěle se také páruje s rybami.

K hlavnímu jídlu jako např. rizotu či pastě s mořskými plody či k desertu nejlépe v podobě jemných sýrů.

Vyzkoušejte náš skvělý recept na lososové palačinky, které doporučujeme párovat s Rotkäppchen Rosé Sec.

Čerstvé bylinkové palačinky s uzeným lososem

Složení na cca 4 palačinky:

1/2 svazku kopru, petrželky a pažitky

60 g másla

250 ml mléka

1 vejce (velikost M)

1/2 čajové lžičky soli

125 g hladké mouky

300 g smetanový sýr

500 g uzeného lososa

4 polévkové vrchovaté lžíce tekutého medu

4 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice

2 polévkové lžíce jablečného octu

olej na vymazání pánve

Příprava:

  1. Umyjte bylinky, osušte je, odstraňte listy ze stopky a nakrájejte je.
  2. Nasekejte pažitku. V hrnci rozpusťte máslo, sundejte z plamene.
  3. Promíchejte spolu mléko a vejce, do směsi zamíchejte nasekanou pažitku, osolte. Směs promíchejte s moukou.
  4. Rozpalte pánev s trochou oleje. Na pánev nalijte ¼ směsi a pečte palačinku z obou stran dozlatova. Ze zbytku směsi usmažte stejným způsobem 3 další palačinky.
  5. Každou palačinku potřete dvěma lžičkami krémového sýra a položte na ni plátek lososa.
  6. Promíchejte med, hořčici a ocet a pokapejte palačinky.
  7. Palačinky srolujte, zabalte do alobalu a nechte v lednici 2 hodiny odpočinout.
  8. Palačinky vybalíme z alobalu a krájíme na zhruba 2 centimetry silné plátky. Pro snazší konzumaci přidáme ke každému kousku párátko a naaranžujeme na talíř.

Doba přípravy: ca. 1 hodina.

Doba čekání: ca. 2 hodiny.

Informace o výživě na krém cca. 2640 kJ, 630 kcal, protein 30 g, tuku 42 g, sacharid 32 g

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist