Nová kolekce vín Morava od Vína Mikulov
4. červenec 2017 České nápoje komentáře (0) 2110 xMalebné město Mikulov je s vínem spojeno již od nepaměti. Půvabné historické centrum s křivolakými uličkami, barokní zámek, svatý kopeček a samozřejmě vinice a vinné sklípky obklopující celé město. Je lehké podlehnout jeho kouzlu, obzvláště se sklenkou místního vína v ruce. Díky nové kolekci vín z tradičního vinařství Víno Mikulov, která se příhodně jmenuje Morava, si zážitek bude moci vychutnat každý. Vinaři do této kolekce zařadili pět jakostních odrůdových vín typických pro mikulovskou vinařskou podoblast.
„Na Moravě se rodí špičková vína a Češi to moc dobře vědí. Právě proto jim dávají často přednost před zahraničními víny. Novou kolekcí chceme vzdát hold moravskému vinařství a ukázat ho lidem v celé jeho kráse,“ láká na novou řadu vín Lenka Štemberová, manažerka značky Víno Mikulov.
Kolekce Víno Mikulov Morava se skládá celkem z pěti vín – dvou bílých (Ryzlink rýnský a Müller Thurgau), dvou červených (Frankovka a Zweigeltrebe) a růžového vína z modré odrůdy Frankovka.
Vína z nové řady Morava jsou k dostání v maloobchodní síti a také na e-shopu www.osobnivinoteka.cz.
Orientační cena v obchodech: 99 Kč
Tipy na vína z nové řady Morava
Víno Mikulov Ryzlink rýnský
Jakostní suché víno citronově žluté barvy a opojné vůně broskví a lipového květu. Má harmonickou, příjemně kořenitou chuť se svěžím nádechem kyselinky. Nejlépe se má podávat vychlazené na 9 až 11 °C. Nepřekonatelné je v kombinaci s grilovanými sladkovodními rybami, ale je možné ho podávat ke všem pokrmům.
Víno Mikulov Frankovka rosé
Víno světlejší růžové barvy, ve kterém je možné rozpoznat vůni lesních jahod a malin. Má svěží šťavnatou chuť, ve které je na závěr cítit ovoce. Je vhodné ho podávat vychlazené na 9 až 11 °C. Ideální je v kombinaci s ovocnými saláty.
Víno Mikulov Zweigeltrebe
Suché červené víno s charakteristickou temně rubínovou barvou, které překvapí také kořeněnou vůní s tóny třešní, višní a švestek. Má velmi jemnou a harmonickou chuť s lehkou tříslovinkou. Rozlévá se vychlazené na 12 až 14 °C. Skvěle se snoubí s pochoutkami z pečeného nebo grilovaného vepřového masa.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!