Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Léto s růžovým sektem Rotkäppchen

28. květen 2019  České nápoje   komentáře (0)  783 x

Blíží se letní doba rodinných oslav, víkendových brunchů a setkání s přáteli. Máme pro vás skvělý tip, jak si všechny tyto příležitosti zpříjemnit. Nejlépe chutná vychlazený a v dobré společnosti – Rotkäppchen Rosé Sec.

Léto s růžovým sektem RotkäppchenLéto s růžovým sektem Rotkäppchen

Teplé letní podvečery plné slunce a odpočinku jsou skvělou příležitostí na party s přáteli. V atmosféře pohody a zábavy si s potěšením dopřejte skleničku něčeho výjimečného. Přesně takový je Rotkäppchen Rosé Sec, kvalitní růžové šumivé víno vyrobené z vybraných evropských vín. Překvapí vás svou lososovou barvou, ovocnou chutí a čerstvým svěžím buketem s harmonicky vyváženou chutí připomínající jahody.

A k čemu jinému by tento sekt měl chutnat lépe než k jahodovému koláči?  Tato kombinace je gastronomickým zážitkem. Sekt podávejte vychlazený ideálně při teplotě 6 - 8 °C.

Ingredience

Mandlový korpus

  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku mletých mandlí
  • 110 g studeného másla, nakrájeného na malé kousky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1-2 lžíce studené vody
  • náplň z Ricotty
  • 500 g Ricotty
  • 1 lžíce čerstvě mleté máty
  • šťáva z jednoho citronu
  • kůra z jednoho citronu
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • mandlový extrakt

Jahodová poleva

  • 3 lžíce jahodového džemu
  • 1 lžíce vody
  • topping
  • 675 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce nasekaných mandlí

Postup

  1. Připravte si těsto na korpus. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, nasekané mandle a sůl. Přidejte máslo na kousky a dobře promíchejte se směsí, až vznikne kouskovitá textura. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a nakonec vodu. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie, vytvarujte do kruhu a dejte do lednice aspoň na 30 minut.
  2. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto do kruhu zhruba o 3,5 cm větší, než je vaše koláčová forma. Těsto přemístěte do vymazané, nebo papírem vyložené formy, odkrojte přebytečné těsto z okrajů a dejte na 30 minut do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte formu z lednice, těsto na dnu propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem, vzniklý prostor naplňte fazolemi či rýží a dejte péci.
  4. Pečte 15 minut. Odstraňte pečicí papír s fazolemi a vraťte do trouby na dalších 10 až 15 minut.
  5. Potřete korpus rozšlehaným vajíčkem a ještě ho dejte na 2 minutky do trouby, jen aby se upeklo vajíčko na povrchu. Vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.
  6. Připravte si náplň. Ve velké míse smíchejte ricottu, cukr, šťávu a kůru z citronu, mandlový extrakt a mletou mátu. Dobře promíchejte a dejte do lednice, dokud nebudete plnit dort.
  7. Na jahodovou polevu zahřejte jahodový džem a vodu na plotně v rendlíku a přeceďte přes cedník.
  8. Naplňte koláč ricottovou směsí, nasázejte čerstvé jahody (můžete nakrájet na poloviny) a potřete celý povrchu koláče jahodovou polevou. Nakonec posypte nasekanými mandlemi. Dejte hotový koláč do lednice a nechte uležet, dokud nebude koláč vychlazený.
Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist