Léto s růžovým sektem Rotkäppchen
28. květen 2019 České nápoje komentáře (0) 783 xBlíží se letní doba rodinných oslav, víkendových brunchů a setkání s přáteli. Máme pro vás skvělý tip, jak si všechny tyto příležitosti zpříjemnit. Nejlépe chutná vychlazený a v dobré společnosti – Rotkäppchen Rosé Sec.
Teplé letní podvečery plné slunce a odpočinku jsou skvělou příležitostí na party s přáteli. V atmosféře pohody a zábavy si s potěšením dopřejte skleničku něčeho výjimečného. Přesně takový je Rotkäppchen Rosé Sec, kvalitní růžové šumivé víno vyrobené z vybraných evropských vín. Překvapí vás svou lososovou barvou, ovocnou chutí a čerstvým svěžím buketem s harmonicky vyváženou chutí připomínající jahody.
A k čemu jinému by tento sekt měl chutnat lépe než k jahodovému koláči? Tato kombinace je gastronomickým zážitkem. Sekt podávejte vychlazený ideálně při teplotě 6 - 8 °C.
Ingredience
Mandlový korpus
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 110 g studeného másla, nakrájeného na malé kousky
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 vajíčko
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1-2 lžíce studené vody
- náplň z Ricotty
- 500 g Ricotty
- 1 lžíce čerstvě mleté máty
- šťáva z jednoho citronu
- kůra z jednoho citronu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- mandlový extrakt
Jahodová poleva
- 3 lžíce jahodového džemu
- 1 lžíce vody
- topping
- 675 g čerstvých jahod
- 1 lžíce nasekaných mandlí
Postup
- Připravte si těsto na korpus. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, nasekané mandle a sůl. Přidejte máslo na kousky a dobře promíchejte se směsí, až vznikne kouskovitá textura. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a nakonec vodu. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie, vytvarujte do kruhu a dejte do lednice aspoň na 30 minut.
- Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto do kruhu zhruba o 3,5 cm větší, než je vaše koláčová forma. Těsto přemístěte do vymazané, nebo papírem vyložené formy, odkrojte přebytečné těsto z okrajů a dejte na 30 minut do lednice.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte formu z lednice, těsto na dnu propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem, vzniklý prostor naplňte fazolemi či rýží a dejte péci.
- Pečte 15 minut. Odstraňte pečicí papír s fazolemi a vraťte do trouby na dalších 10 až 15 minut.
- Potřete korpus rozšlehaným vajíčkem a ještě ho dejte na 2 minutky do trouby, jen aby se upeklo vajíčko na povrchu. Vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.
- Připravte si náplň. Ve velké míse smíchejte ricottu, cukr, šťávu a kůru z citronu, mandlový extrakt a mletou mátu. Dobře promíchejte a dejte do lednice, dokud nebudete plnit dort.
- Na jahodovou polevu zahřejte jahodový džem a vodu na plotně v rendlíku a přeceďte přes cedník.
- Naplňte koláč ricottovou směsí, nasázejte čerstvé jahody (můžete nakrájet na poloviny) a potřete celý povrchu koláče jahodovou polevou. Nakonec posypte nasekanými mandlemi. Dejte hotový koláč do lednice a nechte uležet, dokud nebude koláč vychlazený.
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!