Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Cabernet Blanc 2019

27. srpen 2024  České nápoje   komentáře (0)  226 x

Objevte unikátní české vinařství Vinné sklepy Kutná Hora, kde se snoubí mnohaletá tradice s moderním ekologickým přístupem a dopřejte si jedinečný Cabernet Blanc 2019. Nechte se okouzlit čistou zelenkavou barvou se slámovými odlesky a šťavnatou ovocnou vůní s tóny angreštů a bílých grepů. Jeho plná, minerální chuť připomíná drcené křemeny a odhaluje bohatost krajiny, z níž bobule pochází.

Cabernet Blanc 2019Cabernet Blanc 2019

Dokonalý společník pro jemné chvíle relaxace i pro slavností příležitosti. Takové je výjimečné bílé víno Cabernet Blanc 2019, které představuje esenci ekologického vinařství. Spontánně fermentované a zrající na vinici U Všech svatých v Kutné Hoře se pyšní harmonickým poměrem kyselin. Jeho jedinečné složení a způsob výroby zaručují autentický zážitek, který odráží charakter oblasti a pečlivou práci vinařů.

Svou svěžestí a čistotou se výborně hodí k lehkým salátům, rybám či bílému masu. Vychutnejte si jej jako osvěžující aperitiv nebo jako elegantní doplněk k večeři. Nejlépe si ho užijete vychlazený při teplotě 8-10 °C, kdy plně rozvine svůj aromatický potenciál.

Zakoupit ho můžete ve vinařské prodejně nebo za 270 Kč na www.eshop.vinokutnahora.cz.

Tip na závěr: Pokud preferujete lokální produkty v bio kvalitě, nezapomeňte hledat správné označení loga biolistu a biozebry na obalech, které vám zaručí, že je výrobek skutečně bio!

Od půdy k poháru aneb biodynamická cesta

Vinné sklepy Kutná Hora jsou symbolem ekologického vinařství s dlouholetou tradicí a inovativním přístupem k pěstování révy. Založeny byly v roce 2002 a rozléhají se na více než 80 hektarech, z nichž polovinu tvoří vinice. „Naše společnost si dala do vínku obnovit tradici pěstování a dělání vína na Kutnohorsku, neboť tato tradice sahá do počátku 12. století, kde je první zmínka v Kosmově kronice z roku 1101 a je to jedna z nejranějších písemných zmínek o vinařství ve střední Evropě,“ pyšní se majitel vinohradu, Lukáš Rudolfský, bohatou historií, která je pevně spojena s legendou o mnichu Dominikovi, který zakopl o stříbrný prut při práci na vinici. Tento nález byl interpretován jako boží znamení, a proto zde Dominik založil mincovní dvůr. Díky tomu se Kutná Hora stala centrem těžby stříbra a jedním z nejvýznamnějších českých královských měst. S využitím biodynamických preparátů a v souladu s fázemi měsíce zde vinaři pěstují révu s minimálním dopadem na životní prostředí a maximálním respektem k tradici. Jejich cílem je totiž zachovat krajinu pro další generace a být příkladem soběstačného hospodaření. „Máme biodynamický certifikát, který se nazývá podle řecké bohyně plodnosti nebo úrody sklizně Demeter. V praxi to znamená, že ctíme staré principy, chráníme půdu a staráme se o ni tak, aby za několik let byla zdravější a vitálnější, než když jsme na ní začali hospodařit,“ vysvětluje Rudolfský získání ochranné známky. „Naše vína jsou pravidelně oceňována na českých i zahraničních soutěžích a v roce 2018 získal náš statek cenu Nejlepší sedlák,“ dodává.

Vína z vinařství jsou známá pro svou mineralitu a kořenitost, jež pramení z kamenitého podloží. Nejvíce se zde daří odrůdám jako je Ryzlink rýnský a typickým burgundským odrůdám jako Rulandské šedé, Chardonnay a Pinot noir. Během zpracování se dbá na přirozenost výrobního procesu. Mošty proto kvasí spontánně bez umělých kvasinek a vína zrají v nerezových nádobách nebo sudech nejvyšší kvality od francouzských bednářů.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist