Božkovské léto
Venkovní teploty pomalu šplhají nahoru, a to znamená jediné – léto je tady! Pokud stále nemáte představu o tom, jak naložit s následujícími měsíci, nechte se inspirovat některým z našich Božanských doporučení a obohaťte se o nezapomenutelné zážitky! Ať už si vyberete čas strávený u vody, v přírodě nebo ve víru festivalové atmosféry, Božkov vám do něj navíc přileje notnou dávku zábavy. Číst dále...
Moravský tramín nejlepším suchým bílým vínem ve Štrasburku
Suchá bílá vína patří na všech světových soutěžích mezi nejsledovanější a panuje mezi nimi také nejvyšší konkurence. Nejinak tomu bylo i letos ve Francii, kde právě proběhl další ročník prestižní soutěže Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg. Zlatou medaili a titul šampiona v této kategorii zde získala společnost Davinus za svůj Tramín červený, pozdní sběr 2020. Celkem si zde letos moravští vinaři vysloužili 9 zlatých a 14 stříbrných medailí. Účast našich vinařů proběhla za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra. Číst dále...
Cidery od F.H. Prager i v nealko provedení
Dva roky poté, co značka F.H. Prager přešla do inkubátoru nápojářské společnosti Kofola, dochází k celkovému rebrandingu, přenastavení prodejní a rozvojové strategie a k rozšíření portfolia o nealkoholický cider. Ten si už dokázal získat evropskou ciderovou komunitu, která mu udělila bronz na mezinárodní soutěži International Cider Challenge. Číst dále...
Devět vítězství z Oenofora
Dvoudenní hodnocení vín v novém Centru Louka ve Znojmě určilo výsledky 16. ročníku Oenoforum 2022 – Czech International Wine Competition. Nejlepším mladým vínem se stal moravský Sauvignon a k tomu moravská a česká vína přidala ještě 8 vítězů kategorií. Další dva Championi pak putují na Slovensko a jeden do Bulharska. Oenoforum je pořádáno Svazem vinařů ČR jako největší a jediná mezinárodní soutěž vín v České republice pod patronátem OIV – Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví Číst dále...
Třiatřicáté Slavnosti svijanského piva
Tradičním Slavnostem svijanského piva, nejstarším a jedněm z největších pivních slavností v republice, včera na jejich třiatřicátém ročníku přálo počasí. V areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě se v příjemné letní atmosféře těšily z hudby různých žánrů, bohaté nabídky jídla a atrakcí a samozřejmě také skvělého piva zhruba čtyři tisíce návštěvníků z celé republiky. Číst dále...
Thomas Henry vítězem soutěže Tonic & Mixer Masters
Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters. Číst dále...
Stock má nové míchané drinky
Společnost STOCK Plzeň-Božkov, jednička na trhu s alkoholickými nápoji, spouští prodej čtyř nových míchaných drinků v praktickém balení moderních „READY-TO-DRINK“ plechovek. Reaguje tak nejen na vzrůstající poptávku ze strany spotřebitelů po předem namíchaných drincích v plechovkách, ale také na nejnovější trendy v oblasti alkoholu i tuzemské preference. Číst dále...
Jakou hodnotu má Budvar?
Když jde do tuhého, začínají se rozprodávat i rodinné šperky. Česko podobnou situaci již několikrát zažilo a nyní se opět ve veřejné diskuzi začíná skloňovat jméno Budějovického Budvaru, jediného pivovaru v rukou státu. Jenže zrovna v jeho případě není prodej tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. V cestě smysluplné privatizaci totiž stojí spory o ochrannou známku, které vytváří podstatnou část aktuální hodnoty pivovaru Číst dále...
Nejlepší domovarník uvaří pivo v Prazdroji
Obliba domácího vaření piva v Česku a na Slovensku roste. Letos je to ale poprvé, co bude mít jeden z domovarníků jedinečnou možnost uvařit si pivo dle svého receptu ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem. Vítězem soutěže, kterou pořádal Cech domácích pivovarníků spolu s plzeňským pivovarem, se stal Martin Březa. Své pivo uvaří jako podzimní speciál programu Volba sládků. Pod názvem Vítěz ho pivní fajnšmekři budou moci během září ochutnat ve více než tisícovce podniků po celé republice. Číst dále...
Od zrnka až po půllitr
Energetická náročnost produkce piva se v Česku za poslední dekádu snížila o 25 %, jednotková spotřeba vody v pivovarech klesla téměř o pětinu. Pivovarský obor je na cestě k uhlíkové neutralitě. Unikátní výrobní proces českého piva se však musí dál vyrovnávat s dopady klimatické změny. Pro uchování jeho tradice potřebují pivovary a sladovny aktivní podporu a zohlednění jejich specifik při formulování zemědělské politiky a politiky životního prostředí v Česku. Číst dále...
Radler Grepivo bude prodávat Košík
První řemeslné ochucené pivo, které zároveň přijede zákazníkovi ledově vychlazené a připravené k okamžitému vypití. Online supermarket Košík.cz vstupuje se svou novinkou Grepivo do rychle rostoucího segmentu radlerů a ochucených piv s nízkým obsahem alkoholu. V rPETu nabídne verzi pro letní radovánky a novinku chce v létě zkusit otestovat i na čepu. Číst dále...
Oenoforum 2022 startuje vinařskou konferencí
Tuzemští i zahraniční degustátoři se sejdou v novém Centru Louka ve Znojmě, aby zde 24. a 25. června hodnotili špičková vína z celého světa a vybrali vítěze 16. ročníku prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition. Program odstartuje ale již o den dříve, kdy proběhnou přednášky předních odborníků ve vinařství na téma „Vývoj a perspektivy dvou světových odrůd révy vinné ve dvou blízkých regionech". Číst dále...
Prazdroj radí hospodám, jak nalákat zákazníky
Hospody musí o zákazníky čím dál tím víc bojovat. Podle dat Plzeňského Prazdroje se po koronavirové pandemii snížil počet hostů i četnost jejich návštěv, v posledních týdnech pak navíc lidem klesají reálné příjmy. Aby hosty nalákali, hledají hospodští cesty, jak vylepšit svou nabídku a změnit nebo restartovat své podnikání. Prazdroj jim proto nabízí unikátní systém rozvojových programů, který je založený na analýzách i poradenství a pomáhá ve všech hlavních oblastech jejich činnosti. Hospody, které jím projdou, hlásí růst tržeb i nové hosty. Číst dále...
Magister mění design a nově bude i s příchutí karamelu
Oblíbený výrobce nejen bylinných likérů, Magister, mění v letošním roce design celého svého portfolia. Odkazuje tím na dlouholetou tradici značky a zároveň dodává celému portfoliu modernější, atraktivnější a rozpoznatelnější vzhled. Kromě redesignu uvádí na trh zbrusu nový likér s karamelovou příchutí a reaguje tak na vzrůstající poptávku po ochucených likérech. Číst dále...
Pivovar Poupě začne již brzy vařit
Po 160 letech v centru Brna sládci opět rozpálí pivní varny. Na konci června totiž po dlouhé přípravě spustí provoz pivovar Poupě na Dominikánské ulici. Podnik navazuje na tradici městského pivovaru v Brně, ve kterém na začátku 19. století vařil proslulý sládek František Ondřej Poupě. Doplní tak již dříve otevřenou restauraci s názvem Pivovarský dům Poupě. Číst dále...
Ovocné tyčinky Vitamaxima
chcete si užít letošní prázdniny naplno? Tyčinky Vitamaxima Vám dodají tu správnou dávku energie a jejich ovocná příchuť příjemně osvěží. Vybírat můžete z oblíbených příchutí: Exotic fruits, Forest fruits a Sour Sherry Yoghurt. Číst dále...
Coca‑Cola se v letní kampani na grilování a pikniky
Značka Coca‑Cola zahajuje letní kampaň Coke & Meal. Její hlavní myšlenkou je radost z chvil strávených s blízkými lidmi u radovánek, které neodmyslitelně patří k létu, a to včetně skvělého jídla a osvěžujících nápojů. Zatímco hlavním tématem první fáze kampaně jsou příjemné zážitky z rodinného grilování, ve druhé polovině léta se Coca‑Cola zaměří na pikniky s přáteli v přírodě. S kampaní se lidé setkají na internetu, v místech prodeje a také prostřednictvím influencerů. Pro kampaň zvolila značka také spolupráci s influencerm Expl0itedem. Coca‑Cola zároveň v jedinečné aplikaci Coke App nabídne soutěž s možností vyhrát pomůcky na grilování a piknik nebo atraktivní poukazy od Amazing Places. Číst dále...
Zachránce života převezme ocenění na Bernardfestu
Pracovník vodárenské společnosti Marian Dvořák se při opravě vodovodního řádu v Kamenici nad Lipou stal svědkem kolapsu jednoho z přítomných řemeslníků. Muži zapadl jazyk a nedařilo se nahmatat tep. Pan Dvořák bez váhání poskytl první pomoc a mladému muži zachránil život. Než na místo dorazila záchranná služba, mladík byl opět při vědomí. Rodinný pivovar Bernard záchranu života odmění Bernardovou cenou. Číst dále...
Žufánek spouští limitovanou edici pepřového ginu
Martin Žufánek a fair trade prodejce Kampotského pepře – český projekt .pepper..field – dnes spouští předprodej limitované letní edice pepřového ginu. Lahev č. 1 byla ve včerejších večerních hodinách vydražena za 70.000 Kč na charitativním galavečeru Nadace VIA v zahradách Žofín. Hlavní složkou je lyofilizovaný Kampotský pepř, který získal poprvé v ČR cenu Golden Fork za jednu z nejlepších delikates světa. Chuť autentického italského ginu pomáhal dotvořit italský michelinský šéfkuchař Matteo De Carli. Číst dále...
Budvar loni vyvezl 1,3 milionu hektolitrů piva
Rok 2021 byl pro Budějovický Budvar velmi úspěšným. Jenom tržby za pivo poprvé překonaly hranici 3 mld. a vyšplhaly se na 3,17 mld. korun. Významný podíl na tom měl export národního pivovaru, kdy Budějovický Budvar vyvezl do zahraničí 1,3 milionů hektolitrů. Pivovar tak v roce 2021 dosáhl na exportních trzích meziročně rekordního dvojciferného růstu, a to jak v tržbách, tak v objemu. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama