Kořeněný čaj Pickwick
Léto se rozloučilo, teplé svetry i šály se stávají našimi spojenci pro následující týdny a vůně podzimu se společně s kouzelnou paletou barev line z každého koutu. Právě v období mrazivých rán a pochmurných dní je horký nápoj, který zahřeje tělo a pohladí duši, neodolatelnou volbou, jež vás báječně vtáhne do vřelého objetí domácí pohody a relaxace. Číst dále...
Čekání na Svatomartinské
V říjnu jde vinařský rok pomalu do finiše. Podzim obecně patří u vinařů mezi nejintenzivnější měsíce. Sklízejí plody své předchozí práce a všichni doufají, že hrozny stačily perfektně „prozrát“, aby se jejich kvalita následně zrcadlila v lahvích vína. Ta nejlepší mohou být v dalších letech vystavena v degustační expozici Salonu vín ve Valticích. Každý rok jich odborná porota vybere 100 z několika tisíců vzorků. Která z nich vám doporučuje na říjen národní sommelierka Klára Kollárová? Číst dále...
E-commerce platforma od Heinekenu
Nový elektronický systém pro vytváření objednávek mohou od prázdnin využívat zákazníci Společnosti HEINEKEN ČR, konkrétně tradičního trhu a HORECA segmentu. HEINEKEN ČR tak jako první pivovarnická společnost na českém trhu přináší svým zákazníkům možnost využít e-commerce platformu pro objednávání, správu objednávek a fakturaci na jednom místě. Systém funguje 24 hodin denně, a to jak přes webové rozhraní, tak přes mobilní aplikaci. Číst dále...
Podzimní novinky Starbucks
Pokud v této sezóně hledáte něco skutečně nového, určitě ochutnejte novinky v kavárnách Starbucks®. Jedinečnou chuť klasického Chai Tea Latte povyšuje do zbrusu nové dimenze dvojice novinek - Iced Chai Tea Latte s vanilkovou studenou pěnou a Iced Chai Tea Oat Latte s ovesným nápojem. Tyto neodolatelné lahůdky jsou tím pravým inovativním osvěžením podzimních dnů. Číst dále...
Sklepmistr společnosti Rare Champagne & Piper-Heidsieck vyhlášen jako Cellar Master of the Year
Emilien Boutillat, dlouholetý sklepmistr šampaňských domů Rare Champagne & Piper Heidsieck, byl opět oceněn prestižním titulem Cellar Master of the Year. Toto významné ocenění získal ve svých 36 letech již podruhé a obhájil tak titul z roku 2021. Číst dále...
Stará žitná myslivecká úspěšná v Japonsku
V první polovině roku 2023 se Palírna U Zeleného stromu zúčastnila předního světového potravinářského veletrhu FOODEX, na němž se značkou Stará žitná myslivecká získala hned tři zlaté medaile ve světové soutěži Japan Awards. Toto ocenění je dalším důležitým bodem pro rozšíření exportní sítě na asijském trhu. Číst dále...
Pilsner Fest Na Spilce
Letos je tomu 181 let, kdy byla uvařena první várka světoznámého ležáku Pilsner Urquell. A to je třeba náležitě oslavit! Tradiční Pilsner Fest zve 6. a 7. října do areálu pivovaru Plzeňský Prazdroj nejen na prohlídky běžně nepřístupných míst, koncerty pod širým nebem a atraktivní doprovodný program, ale také na výjimečné kulinářské zážitky. O ty se postarají v legendární Hospodě Na Spilce přímo na nádvoří pivovaru, kde budou během Pilsner Festu podávat ryze české a poctivé menu. Číst dále...
Praktické tipy pro dodržování pitného režimu
Patříte k lidem, které na nedostatek vody upozorní až pocit žízně? Zatímco v letních parnech si tělo přirozeně žádá víc vody, na podzim a v zimě je lepší přísun tekutin vědomě kontrolovat. Pokud se vám to nedaří, můžete do své každodenní rutiny zavést aspoň některý z návyků, díky nimž dostanete hydrataci pod kontrolu. A to bez ohledu na roční období. Číst dále...
Proud in Movember
Plzeňský experimentální pivovar Proud po loňské úspěšné premiéře letos pokračuje ve spolupráci s Nadačním fondem Muži proti rakovině, který v České republice realizuje celosvětovou osvětovou kampaň Movember. Nealkoholické pivo Proovan, 2. nejprodávanější pivo ze stálé nabídky Proudu, tak bude opět dostupné s limitovanou etiketou s nepřehlédnutelným knírkem – symbolem Movemberu. Pivovar Proud z každého půllitru nealko piva Proovan prodaného v listopadu (včetně čepovaného) věnuje Nadačnímu fondu Muži proti rakovině 5 Kč. Číst dále...
Mezinárodní den kávy
První říjen je podle Mezinárodní organizace pro kávu (International Coffee Organisation) Mezinárodním dnem kávy. Tento den tradičně slouží mimo jiné k tomu, aby se naše pozornost obrátila k pracovním a životním podmínkám těch, kdo kávu pěstují. Ti se potýkají dlouhodobě s nízkými cenami, rostoucími náklady na pěstování, nejistotou dobré sklizně a negativními dopady klimatické změny. Číst dále...
Za nižší DPH i na zdravé nápoje
Svaz minerálních vod, spolu s odborníky a subjekty zaměřujícími se na veřejné zdraví, vyjadřují hlubokou obavu ohledně plánovaného zvýšení DPH na balené přírodní minerální a pramenité vody, kojenecké vody a vody léčivé z 15 % na 21 %. Číst dále...
Teekanne Meduňka s citronem
Meduňka má nejen krásné jméno, ale i úžasnou chuť a benefity. Bylina na pohled podobná mátě má totiž příznivý vliv na duševní pohodu, uvolňuje psychické napětí a napomáhá k lepšímu usínání a spánku. Ať už budete chtít zahnat stres po náročném dni, nebo si jen vychutnat svěžest této sympatické bylinky, sáhněte po harmonickém čaji TEEKANNE Meduňka s citronem. Číst dále...
Prazdroj podpořil sezónní výčepy
Léto hraje z pohledu prodejů piv pro hospodské stále důležitější roli. Napomáhá tomu i zájem Čechů, kteří po covidu přišli na chuť krátkodobým dovoleným a pobytům v tuzemsku, jak uvádí centrála turistického ruchu. Plzeňský Prazdroj na tento trend reagoval výraznou podporou sezónních provozoven, do jejichž vybavení za poslední rok investoval přes 12 milionů korun. Letos tak přibyla oproti loňsku skoro desetina letních výčepů, stánků a občerstvení. A to často na exponovaných turistických místech nebo tam, kde lidé tráví volný čas. Číst dále...
Champagne H.Blin na českém trhu
Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin a jisté je, že se jedná o prémiové bublinky té nejlepší kvality. Ochutnejte a přesvědčte se sami. Číst dále...
Nový koncept restaurací Pilsner Urquell pro zahraničí
Pilsner Urquell představil nové pojetí provozoven, které budou nabízet plzeňský ležák v té nejlepší kvalitě a šířit českou pivní kulturu v zahraničí. Pilotním projektem nového vizuálního konceptu je nově otevřená pražská restaurace Na Čepu v budově Nákupní galerie Myslbek. Jejími charakteristickými prvky jsou originální interiér se symboly značky Pilsner Urquell, jedinečné řešení instalace pivních tanků a chladírenská technologie, která snižuje spotřebu elektrické energie restaurace. Číst dále...
Nejlepší barman Česka 2023: Jan Šebek.
Jan Šebek z Becher’s baru z Grandhotelu Pupp v Karlových Varech je mistrovský vítěz českého kola Diageo Reserve World Class pod patronací společnosti STOCK Plzeň-Božkov. Pro Becher´s Bar to navíc není první vítězství, v loňském roce totiž české kolo World Class vyhrál Šebkův kolega a kamarád Vítězslav Cirok, který v Sydney na globálním finále skončil třetí. Letos proběhne závěrečný celosvětový souboj v brazilském S?o Paulu, kde bude Jan Šebek v pondělí 25.9.2023 bojovat o prestižní barmanský titul. Číst dále...
Extra hořký speciál od Bernarda
K letošním Dnům českého piva uvařil Rodinný pivovar Bernard limitovanou edici extra hořkého ležáku. „V případě našeho nového speciálu jde o 60 jednotek hořkosti, běžný ležák má kolem 35 jednotek. Hořkost je vysoká, zároveň ale vyvážená, harmonická a lahodně doznívající. Je to prostě pitelné pivo vybízející k dalšímu napití,“ představil novinku vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra. Číst dále...
Na Concours Mondial de Bruxelles zabodovala moravská vína
Letošní ročník prestižní mezinárodní soutěže vín Concours Mondial de Bruxelles uzavřela část věnovaná sladkým a fortifikovaným vínům, kde se v konkurenci 410 vín z 20 zemí světa moravská vína prezentovala ziskem 3 zlatých a 6 stříbrných medailí. Účast na soutěžích finančně podporuje Vinařský fond a organizačně zajišťuje Národní vinařské centrum. Číst dále...
Krušovice Hořké Nealko první
Nealkoholické pivo z Královského pivovaru Krušovice bodovalo na degustační soutěži ČESKÉ PIVO 2023, kde získalo první místo. Ceny se předávaly včera večer na slavnostním galavečeru u příležitostí Svatováclavských slavností v Praze. Číst dále...
Osvěžení pro babí léto
Počasí nám zatím přeje, a tak přinášíme vybrané recepty na ledové čaje do posledních letních dnů. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama