Co je a co není pravý rum?
Na trhu najdeme alkoholické nápoje, které mají svými názvy evokovat RUM, nicméně o pravý rum se nejedná. Za ten může být podle legislativy Evropského parlamentu a Rady označena pouze lihovina vyrobená výlučně alkoholovým kvašením a destilací melasy nebo sirupu, jež vznikají při výrobě cukru z třtiny cukrové nebo z její šťávy. Číst dále...
Oslava narozenin plzeňského ležáku pokračuje v Brně
Oslavy 175 let od uvaření první várky tradičního plzeňského ležáku přijíždějí do moravské metropole. O nadcházejícím víkendu dorazí do legendárního Hostince U Bláhovky putovní roadshow připomínající zrod zlatého ležáku Pilsner Urquell, který změnil svět piva. Oslavy narozenin plzeňského originálu začaly 7. října v Plzni na tradičním Pilsner festu, kam dorazilo na 50 tisíc lidí. Slavit se bude až do konce listopadu po celé České republice. Číst dále...
Vinobraní ve Znojmě navštívilo 2,5 milionu návštěvníků
Uběhl přesně měsíc od konání Znojemského historického vinobraní 2017, a tak je ten správný čas vrátit se k několika číslům. Za celou svou 35 letou historii překročilo vinobraní, které je svého druhu největší akcí u nás, hranici návštěvnosti 2,5 milionů lidí. Do statistik se možná zapíše i jinak. Číst dále...
Master se neztratil v soutěži pivních speciálů
Master z Plzeňského Prazdroje uspěl významně v osmém ročníku soutěže pivních speciálů Cerevisia Specials – Pivní speciál roku. Master Tmavý 18 – nefiltrovaný zvítězil v kategorii polotmavá a tmavá speciální piva. Master Altbier získal druhé místo mezi neobvyklými pivy. Číst dále...
Nejogurt, nový rostlinný produkt od Nemléka
Mladá česká firma Nemléko, která nabízí na českém a slovenském trhu už rok a půl rostlinný nápoj z mandlí nebo máku se rozhodla rozšířit své portfolio a v druhé polovině října uvede na trh nový produkt Nejogurt. Majitelé firmy Amálie Koppová (23) a David Balcar (22) věří, že jejich bezlaktózové produkty nabídnou plnohodnotnou alternativu lidem, kteří živočišné mléko konzumovat nemohou nebo nechtějí. Číst dále...
Výrobní oddělení Heinekenu ČR bude nově zastřešovat i oddělení logistiky a distribuce
V nejvyšším vedení společnosti HEINEKEN Česká republika došlo od
1. října k důležité změně. Dosavadnímu výrobnímu řediteli Milanovi Schrammovi se rozšiřuje pole působnosti, nově zastřešuje i oddělení logistiky a distribuce. Ředitel logistiky a distribuce Aleš Zachoval uspěl ve výběrovém řízení na pozici OpCo manažera logistiky pro region Etiopie. Číst dále...
Svaz vinařů ČR představuje vinařský oblek
Morava je oblast plná folkloru a lidových tradic. Jednou z nejznámějších je pak vlastnění a nošení lidového kroje. A stejně jako patří k Moravě kroje, patří k ní i víno. Tak proč nedat najevo hrdost na příslušnost k vinařskému stavu také vlastním oděvem. Historicky první model vinařského obleku, kombinujícího prvky kroje i uniformy, vznikl z iniciativy Svazu vinařů ČR. Číst dále...
Podle SodaStream bude letošní zima tropická
Děsí vás představa krátkých dní a dlouhých nocí? Spláchněte splín z blížící se zimy bublinkami čerstvé perlivé vody! Limitovaná tropická edice od značky SodaStream vám prodlouží léto a připomene jeho chutě a barvy vždy, když se vám zasteskne. A při troše štěstí si můžete vychutnat atmosféru tropického ostrova i během třeskuté zimy. Číst dále...
Pivovarské slavnosti Samsonu se povedly
Oslava, na kterou se dlouho nezapomene. Pivovar Samson v sobotu burácel díky Pivovarským slavnostem, na kterých zazpívala i Američanka žijící v Česku Tonya Graves. Lidová veselice se povedla i díky hezkému počasí, do areálu pivovaru v sobotu odpoledne zamířily davy lidí. Číst dále...
Vánoční dárky můžete pořídit i v oblasti gastronomické
Pravidelná dodávka produktů F. H. Prager až do domu; gastronomický zážitek v Signature restaurant; nemléko na Vánoce potěší své příznivce limitovanou příchutí; gurmánské delikatesy nebo výživný oběd z Delmartu; za férové banány! Číst dále...
Na podzim přichází Zlatý Bažant Radler 0.0% Švestka se zázvorem
Svetom radlerov hýbu inovácie a značka Zlatý Bažant ako líder na trhu pripravil pre konzumentov zaujímavú a tentoraz vskutku netradičnú novinku. Moderné kombinácie chutí, ktoré predstavili za ostatné obdobie sládkovia z hurbanovského pivovaru sa spájali najmä s letom a teplom. Aktuálne prichádza novinka, špeciálne vyvinutá na chladné obdobie. Zlatý Bažant Radler 0,0% Slivka s ďumbierom je ďalším spestrením portfólia radlerov, ktoré vychádzajú z receptov našich starých mám a zároveň sú inšpirované modernou európskou gastronómiou. Novinka, ktorú si konzumenti môžu vychutnať premiérovo buď ľadovo vychladenú, alebo aj zohriatu bude dostupná v limitovanej edícii v 500 ml plechovkách od polovice októbra. Číst dále...
Ochutnejte ryby a plody moří a oceánů
Jste fanouškem mořských plodů a ryb? V tom případě si nesmíte nechat ujít nezapomenutelnou ochutnávku plodů a ryb moří a oceánů, která se koná již 13tým rokem v OREA Hotelu Voroněž v Brně 16.11.2017. Číst dále...
Regulace vyhánějí lidi z hospod
Množství piva vypitého v tuzemských hospodách a restauracích nadále klesá. Z meziročního srovnání za období leden až srpen vyplývá, že pípami proteklo v roce 2017 o 4,2 % piva méně než za stejné období roku 2016. Naopak o 4 % vzrostla spotřeba piva v off-trade. Z národa s tradiční hospodskou pivní kulturou se stáváme spíše zemí plechovkového piva, které meziročně vzrostlo o téměř 46 %. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven stojí za tímto trendem zejména nové regulace, které se citelně dotýkají jak živnostníků, tak samotných konzumentů. Číst dále...
Netradiční Nitro Cold Brew nově v Tchibo
Tchibo jako první kavárenský řetězec v České a Slovenské republice zahajuje prodej netradičně připravované kávy Nitro Cold Brew. Tato delikátní káva je extrahovaná za studena až 20 hodin a nyní nově podávaná přes speciální kávovou „pípu“, která ji jemně obohatí dusíkem. Ten kávu nakypří, mikroskopické bublinky ještě více zjemní její texturu, vytvoří bohatou pěnu a pro kávu unikátní lavinový efekt, spojovaný dosud spíše s oblastí tmavých piv. Kávovou novinku mohou zákazníci ochutnat ve třech obchodech Tchibo – již ode dneška v OC Chodov Praha 4 a od příštího týdne rovněž v Brně v obchodě na Masarykově ulici a v Avion Shopping Park Bratislava. Číst dále...
Gambrinus z čerstvého chmele pomalu ale jistě dochází
Pivovar Gambrinus v říjnu vyměnil v hospodách veškerá svá piva ze standardních várek za piva uvařená z čerstvě sklizeného chmele. Ochutnat je můžete v pěti tisících hospodách po celé ČR. Ale pozor, várka je omezená. Již v tuto chvíli sládci hlásí, že odesílají z pivovaru do hospod poslední sudy Nepasterizované 10 a 12 z letošního čerstvého žateckého chmele. Pivo, které mohou sládci uvařit jen jednou ročně, tak v hospodách už brzy dojde. Není na co čekat. Buď oslavíte chmelobraní teď, anebo až za rok, po příští sklizni českého zeleného zlata. Číst dále...
Dnes začínají v Masných krámech zvěřinové hody
Českobudějovická restaurace Masné krámy připravuje pro hosty již desátý ročník „Zvěřinových hodů“. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne speciality z jihočeské zvěřiny (divočák, jelen, divoká kachna, bažant), kterou dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. Na talířích se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých ročníků – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně. Číst dále...
Vína Jihomoravského kraje jsou známa
Titul „Víno Jihomoravského kraje 2017“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá vína suchá a dvě červená vína suchá zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj. Vína budou reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích. Soutěž „Víno Jihomoravského kraje 2017“ proběhla ve spolupráci s Národním vinařským centrem a Svazem vinařů ČR. Číst dále...
Soutěžte s Chivas Regal o Mini Cooper
Chivas Regal, výrobce prémiové skotské whisky, spustil ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem Makro soutěž o luxusní vůz MINI Cooper Clubman. Číst dále...
Svijany tour skupiny Dymytry pojede až do 16. prosince
Česká metalová kapela Dymytry vyráží na podzimní turné, jehož hlavním partnerem je Pivovar Svijany. Během tří měsíců odehraje koncerty na celkem šestnácti místech po celé České republice. Hostem skupiny je rock-metalová kapela Komunál. Číst dále...
Finále soutěže s rumem Flor de Caña vyhrál Brňák z Baru, který neexistuje
Zájezd do Nikaraguy, země, odkud rum Flor de Caña pochází – to byla hlavní výhra letošní soutěže, kterou pro barmany z České republiky pořádala společnost Premier Wines & Spirits. Finále se uskutečnilo v pondělí 2. října 2017 v restauraci Bobová dráha na Proseku, kde 8 finalistů představilo své finálové soutěžní drinky. Nejvíce bodů od poroty získal Rudolf Forman, barman z úspěšného brněnského podniku s názvem Bar, který neexistuje. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama