Pět pivních stylů, které byste měli letos ochutnat
Pivo k českému národu prostě patří. A i když jsou čeští pivaři často věrní jednomu oblíbenému stylu či dokonce značce, jejich chutě ovlivňuje také sezónnost. Platí, že v horkém létě mnohem častěji sáhneme po pivu osvěžujícím, které je lehčí a pije se hodně studené, kdežto v zimě nám nevadí dát si i něco silnějšího, nebo tmavé pivo. Připravili jsme proto těchto 5 tipů na ideální pivní mok pro pomalu končící letní sezónu. Tyto pivní styly byste měli ještě letos o prázdninách rozhodně ochutnat, pokud se tak už nestalo, abyste věděli, co zrovna frčí. S výběrem nám pomohl odborník na pivo Roman Janský z originální pivotéky Beershop.cz. Tak na zdraví! Číst dále...
Starbucks a Alibaba Group chtějí změnit kávový průmysl v Číně
Firma Starbucks Coffee Company (dále jen “Starbucks”) (index NASDAQ: SBUX) a společnost Alibaba Group Holding Ltd. (dále jen “Alibaba”) (index NYSE: BABA) dnes oznámili, že uzavřeli strategické partnerství, jehož základem bude využívání platformy „Nový maloobchod (New Retail)“ firmy Alibaba a které umožní zákazníkům bezproblémově využívat služby Starbucks Experience a změnit kávový průmysl v Číně. Číst dále...
SodaStream SPIRIT OneTouch
Značka SodaStream rozšiřuje svoji nabídku výrobníků domácí perlivé vody Spirit o nový prémiový model SodaStream Spirit OneTouch se zcela automatickou přípravou domácí perlivé vody s přednastavenými třemi stupni perlivosti. Číst dále...
Zdravé mlsání? Jde to
Sto lidí, sto chutí. Jistě toto české rčení znáte. Každý člověk může mít rád jinou chuť – někdo preferuje chuť slanou, jiný pálivou a někdo má rád chuť sladkou. Mlsat je třeba, nejen kvůli tomu, že se nám tím často podaří uklidnit své emoce a uděláme si čas sami pro sebe. Mlsat lze i zdravě a s ohledem na životní prostředí. Zkuste pochoutky, které nyní najdete na pultech i v e-shopech Benu lékáren. Poznejte svět nejkvalitnějších ekologicky vyrobených pochutin Landgarten, kterých už se nebudete chtít vzdát! Číst dále...
V ČR je již přes 400 minipivovarů
Popularita minipivovarů je v České republice velmi vysoko a nevypadá to, že by měla v budoucích letech klesnout. Naopak – bude-li trend pokračovat, brzy jich počet překročí magickou hranici pěti set. V roce 2017 jich přibylo 50 a v současné době je jich více než 400. Průměrně tak v naší zemi vzniká jeden minipivovar týdně. Číst dále...
Likér Guojiao1573 jako příchuť Číny na Světovém fotbalovém šampionátu
Guojiao 1573, prémiová značka čínského tradičního alkoholového nápoje baijiu od výrobce a distributora čínských likérů společnosti Luzhou Laojiao Co., Ltd. (Luzhou Laojiao), byla agenturou MATCH Hospitality potvrzena jako exkluzivní značka baijiu ve vybraných místech pohoštění, což je významný milník pro internacionalizaci výrazného čínského likéru, stejně jako cesty společnosti Luzhou Laojiao k tomu, aby se stala gigantem v celosvětovém průmyslu likérů. Číst dále...
Studio Edition, aneb SodaStream podle módních trendů
Značka SodaStream povýšila užitečné vybavení domácnosti na designovou záležitost a jde s posledním trendem, což jsou jemné pastelové barvy, které se stále více prosazují nejen v módě, ale i v zařízení interiéru domácností. Na český trh přichází nová limitovaná edice Spiritů – Studio Edition ve třech barvách – stydlivě růžová – Pink Blush, jemně limetková – Sweet Lime a ledově modrá – Ice Blue. Číst dále...
Jak vybrat vhodné maso na hovězí steak?
Svíčkovou, hovězí zadní nebo pupek? Máte chuť na to ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Prvotním předpokladem dokonalého steaku je správný výběr masa. Nemusíte být odborníci, ale pár dobrých rad se vždy hodí. My vám přinášíme základní tipy a triky při jeho výběru. V případě, že si chcete ušetřit čas a vychutnat si lahodný steak z rukou profesionálů, navštivte restauraci Pohostinec Karlín. Číst dále...
Dočesná v pivovaru Zubr se chystá na 1. září
Sobota 1. září se v pivovaru Zubr ponese v duchu oslav chmelového moku i samotného chmele, jako základní suroviny, která se při výrobě piva používá. Akce Dočesná se Zubrem nabídne bohatý hudební program v čele s kapelami Traktor a Polemic, soutěže v česání chmele i s pivní tématikou, strongman show Jiřího Tkadlčíka a především pivo se zubří hlavou ve znaku. Číst dále...
Mléčné řezy a tyčinky? Převlečený cukr
V chladicích regálech bývají blízko tvarohů a jogurtů vyskládány také chlazené sladké svačinky. Někteří výrobci je prezentují jako zdravější alternativu ke klasickým cukrovinkám. Je mezi nimi ale rozdíl? Spotřebitelský časopis dTest porovnal složení 13 chlazených výrobků s obsahem mléka a tvarohu. Zjistil, jak jsou na tom po výživové stránce. Číst dále...
Slavnostní várka Zimního speciálu v Chodovaru
Konec léta se v Rodinném pivovaru Chodovar v Chodové Plané vždy nese ve slavnostním duchu. Pivní sezóna zde vrcholí každoročně nejen slavnostmi piva, které proběhnou o příštím víkendu, ale také vařením limitované edice 13°světlého speciálu určeného pro předvánoční trh. Nezvykle suché a teplé léto letos zapříčinilo, stejně jako u ostatních plodin i dřívější sklizeň chmele. Proto již na středu 15.srpna 2018 vrchní sládek Rodinného pivovaru Chodovar, pan Jan Plevka zařadil do výrobního programu slavnostní várku 13° Zimního speciálu. Číst dále...
Méně éček než za totality? V plnotučných hořčicích ano
Tučná, masitá nebo nevýrazná jídla jsou rázem pikantnější, když se k nim přidá hořčice. K její výrobě nejsou konzervanty nutné, přesto je někteří výrobci přidávají. Časopis dTest otestoval 16 plnotučných hořčic a zjistil, že obsah cukru a tuku u některých výrobků neodpovídá údajům na jejich obalu. Kromě toho nezávislý test ukázal, že tři vzorky obsahovaly konzervanty a čtyři vzorky siřičitany; výrobci je přiznali i na obalu. Číst dále...
Jubilejní brána Prazdroje se dočká opravy
Plzeňský Prazdroj dnes zahájil opravu Jubilejní brány, jedinečné památky, která je symbolem pivovaru i jeho světového úspěchu již 125 let. Restaurátorská obnova brány potrvá do letošních Vánoc a pivovar k ní přistoupil především z důvodu eroze a poškození kamene, ze kterého je postavena a který je náchylný k tvorbě černých krust pod vlivem zplodin městského provozu i povětrnostních vlivů. Číst dále...
Kvalitní ovocné zmrzliny si na zájem stěžovat nemohou
Letošní extrémní horka přímo volají po rychlém ochlazení. To může poskytnout i široká nabídka zmrzlin a nanuků na Rohlik.cz. Stále více lidí však místo tradiční zmrzliny sáhne po produktu se speciálním složením, například bez smetany, s vysokým podílem ovoce či RAW zmrzlině. I takové největší český online supermarket nabízí. Číst dále...
Proseccofest v neděli 2. září na Pražském hradě
Máte rádi Prosecco, Itálii a italské delikatesy? V tom případě si nenechte ujít druhý ročník Proseccofestu, který vše propojí v neděli 2. září ve Ville Richter na Pražském hradě. Těšit se můžete atmosféru italského léta ve společnosti báječného Prosecca, italských delikates a skvělé hudby s jedinečným výhledem na celou Prahu. Přijďte si vychutnat poslední prázdninový víkend ve společnosti bublinek. Číst dále...
Master Boomerang: první pivo z nové odrůdy žateckého chmele
Plzeňský Prazdroj jako první tuzemský pivovar přichází na trh s pivem z nově vyšlechtěné odrůdy žateckého chmele Boomerang. Exkluzívní zážitek z nefiltrovaného ležáku si mohou lidé vychutnat až do konce srpna ve více než tisícovce pivnic v celé České republice. Pod názvem Master Boomerang jej Prazdroj nabízí v rámci svého programu Volba sládků. Číst dále...
Jak si připravit kávu, aby chutnala jako v kavárně?
Abyste si na kávě připravené doma pochutnali stejně dobře, jako ve vaší oblíbené kavárně, nemusíte vlastnit drahé kávovary. Tajemství je v něčem úplně jiném. Klíč k úspěchu je především v kvalitní kávové směsi, důležitá je také hrubost mletí. Jakými pravidly se řídit, aby káva byla jako od baristy, vám poradí Naďa Krejčíková, čerstvá držitelka ocenění Costa barista roku 2018. Číst dále...
Krkonošské pivní slavnosti ve Vrchlabí už tuto sobotu
Již tuto sobotu vypukne na vrchlabském náměstí a na přilehlých prostranstvích 21. ročník Krkonošských pivních slavností. Nejstarší pivařská akce v Krkonoších i v letošním roce nabídne své tradiční jistoty: bohatou nabídku piv nejen z regionálních pivovarů, kulinářské speciality a především bohatý kulturní program. Jeho ozdobou bude koncert populárního zpěváka Janka Ledeckého. Návštěvníky z okolí Vrchlabí k domovům rozvezou speciální noční autobusy. Číst dále...
Nalaďte na šumivou vlnu prosecca
Užívejte si léto stylově se sklenkou prosecca v ruce. Plná chuť s vůní ovoce protknutá jemným perlením naladí vaše smysly a každá událost nabyde na výjimečnosti. Toto italské šumivé víno je neotřelým a šarmantním společníkem nejen při slavnostních příležitostech, ale i při vřelém večeru s přáteli. Lehkost a elegance prosecca vám dá pocítit pravou vášeň Itálie. Číst dále...
Zlatý Bažant a Lišiak zo sadu na festivalu Uprising
Štvrtý augustový piatok odštartuje v poradí už 11. ročník Uprising reggae festivalu s podporou silnej slovenskej pivnej značky Zlatý Bažant a osviežujúceho sajdru s „prefíkaným“ názvom Lišiak zo Sadu. V priebehu festivalových dní 24.-25. augusta 2018 si návštevníci festivalu na bratislavských Zlatých pieskoch budú môcť vychutnať okrem kvalitného osvieženia v podobe piva a sajdru z Hurbanova aj množstvo zaujímavých sprievodných aktivít. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama