Vydejte se na výlet za Regionální potravinou
18. červenec 2018 České nápoje komentáře (0) 1134 xKrásný letní slunečný den vybízí k pobytu na čerstvém vzduchu. Rádi byste vyjeli na výlet, ale nemůžete se rozhodnout, kterým směrem vyrazit? Není třeba jezdit daleko. Krásné přírodní scenérie ke zhlédnutí nebo zajímavé akce, které stojí za účast, naleznete v každém kraji. S našimi tipy na výlet navíc potěšíte své chuťové pohárky.
Krajinou rybníků se sladkým dezertem na cestu
Poblíž jihočeské Lomnice nad Lužnicí se rozprostírá národní přírodní rezervace Velký a Malý Tisý. Nasměřujte svou cestu do této největší rybniční rezervace v Česku, která je zároveň zapsána na seznamu UNESCO. Z Lomnice nad Lužnicí pochází také chlouba Pekařství MPM, Karamelový řez. Lehký karamelový dezert z kakaového piškotu zdobený opraženými burskými oříšky a přelitý karamelovou krustou letos získal ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje. Výletníci, kteří by chtěli poznat také svět pod vodou, mohou v nedaleké Třeboni navštívit akvárium s expozicí sladkovodních ryb.
Gastrofestival láká na regionální speciality
V sobotu 11.8. zavítejte do Karlovy Studánky, kde se koná tradiční gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko. Díky své bohulibé myšlence, kterou je snaha o navrácení typických regionálních specialit do místních kuchyní, se akce těší velké oblibě. Pro milovníky dobrého jídla a pití je připraven den plný ochutnávek a kulinářské zábavy a nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci. Část programu je věnována slavnostnímu vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2018. Na oceněných výrobcích si bude možné zároveň na místě pochutnat.
Ekologická vesnička a bio dobroty na Zlínsku
Při cestách Zlínským krajem zavítejte do Hostětína. Vesničku v srdci Bílých Karpat, proslulou svými ekologickými projekty, v minulosti navštívil i britský princ Charles. Prohlédnout si můžete kořenovou čističku vody, fotovoltaickou elektrárnu nebo třeba biomasovou výtopnu, ve které se topí odpadem z pokácených stromů i peckami ze švestek z přilehlých sadů. Právě z ovoce ze zdejších sadů vyrábí Moštárna Hostětín svůj Hostětínský mošt jablko & rakytník BIO, který se pyšní titulem Regionální potravina Zlínského kraje 2018. Nápoj z jablečného moštu a rakytníkové šťávy je skvělým osvěžením na cesty, díky šetrnému zpracování navíc s přirozeným obsah vlákniny a oleje.
Regionální potravina je ocenění, které již devátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství ČR jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou charakteristickými rysy výrobků značky Regionální potravina.
Na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz najdete seznam všech držitelů, produktů či regionálních receptů. V interaktivním kalendáři jsou zaznamenány akce a veletrhy pro spotřebitele i výrobce.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!