Horké mošty od Ovocňáku pro vaši imunitu
11. prosinec 2020 České nápoje komentáře (0) 2543 xRodinná firma Ovocňák vyrábí už léta kvalitní produkty z českých a slovenských jablek. V zimě je kombinuje s kořením, zázvorem i rakytníkem, aby byly skvělé nejen studené, ale i jako horký nápoj, který připravíte během minutky. Díky šetrné pasteraci si zachovávají hromadu vitamínů i antiseptické účinky (v případě zázvoru). Jsou tak ideální pro posílení imunity s chutí. A pokud nevíte, jak na moštové drinky, připravil Ovocňák i tři horké recepty.
O pozitivních účincích jablek toho byly napsány stohy. Obsahují hodně vody, vlákniny a samozřejmě i vitamíny. Navíc díky pektinu, který na sebe váže cholesterol a další tuky, pomáhají s trávením. Ve zvláštní edici zimních moštů je navíc Ovocňák kombinuje třeba se zázvorem, který je pro pro své antiseptické účinky vyhledávaný hlavně v době chřipek a nachlazení. Kromě toho ale pomáhá proti únavě, posiluje vitalitu, zlepšuje trávení. Mošt jablko+zázvor tak stačí jednoduše ohřát a máte v šálku během minutky tekuté posílení imunity.
Mošt Jablko zázvor, na ovocnak.cz seženete 3 l za 219 Kč.
S moštem jablko+rakytník zase dodáte tělu takovou dávku vitamínu C, že si na vás viry jen tak nedovolí. Rakytník udržuje přirozenou obranyschopnost posílením imunitního systému a kromě toho svědčí pokožce, trávení i kardiovaskulárnímu systému.
Mošt Jablko+rakytník, na ovocnak.cz seženete 3 l za 239 Kč.
Třetí zimní mošt Ovocňák ochutil vánočním kořením (skořice, hřebíček, badyán). Zahřejte ho a napijete se. Cítíte, jak se vám teplo a pohoda rozlévají do unaveného organismu a dodávají energii?
Mošt Jablko s vánočním kořením, na ovocnak.cz seženete 3 l za 199 Kč.
A pokud máte chuť si namíchat svůj vlastní horký drink, můžete sáhnout po jakémkoliv poctivém moštu z nabídky Ovocňáku. Ty obsahují pouze ovocnou šťávu a žádné další nesmysly. Kromě zmíněných v jeho nabídce najdete dalších 12 dalších druhů, které jsou všechny skvělé studené i horké. A tady je pár receptů, jak si z moštu udělat v zimě drink, který zahřeje a chutná.
Svařák z moštu pro děti i dospělé
Pro dospělé můžete přidat rum, slivovici nebo whisky ;)
Budete potřebovat:
- 1 litr jablečného či jiného moštu,
- 2 hvězdičky badyánu,
- 8 hřebíčků,
- 2 celé skořice
Sušené ovoce, které zrovna máte
Nebo ingredience můžete nahradit rovnou moštem Jablko s vánočním kořením od Ovocňáku a jen ohřát ;)
Postup:
Mošt a koření zahřívejte těsně pod bod varu a v této teplotě jej udržujte 5–10 minut. Pokud chcete směs výraznější, můžete přidat zhruba o polovinu více koření a vařit mošt déle, dokud nebudete s chutí spokojeni.
Koření můžete svařit buď ve speciálním látkovém pytlíčku, nebo ho vyvařte v moštu volně a při rozlévání do 5 hrníčků nápoj sceďte. Na dno každého šálku dejte několik kousků sušeného ovoce. To se nasákne horkým moštem a bude z něj třešnička na závěr!
Alkohol přidávejte případně do horkého nápoje.
Zázvor s rakytníkem
Opravdový chřipkobijec, který prohřeje organismus do hloubky. Rakytník dodává kyselou chuť a horu vitamínů a nemusíte díky němu vůbec použít citrón, který se stejně nemá se zázvorem kombinovat, protože mají protichůdné účinky (zázvor prohřívá, citron ochlazuje).
Budete potřebovat:
- 1 litr moštu jablko+zázvor
- 200 ml rakytníkové šťávy (koupíte na www.ovocnak.cz)
- 3 lžíce medu
Zahřejte mošt a rakytníkovou šťávu, rozpusťte tolik medu, aby vám nápoj chutnal a podávejte. Jednodušší už to nebude. :-)
Ovocňákův jablečný žár
Voní a chutná nevinně, ale pozor na něj!
- 200 ml jablečného moštu
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 celá skořice
- 2 hřebíčky
- 100 ml brandy
Ohřívejte mošt, cukr a koření tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Brandy rozlijte do silnostěnných sklenic a zalijte horkou jablečnou směsí. Podávejte ještě horké, ozdobené měsíčkem jablka a/nebo kořením.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!