Limitovaná nabídka zrnkové kávy Starbucks® Odyssey Blend vzdává hold zodpovědně pěstované kávě z Peru, Rwandy a Západní Jávy. Tato oblíbená káva oslavuje naši zemi i všechny lidi, díky nimž si můžeme dopřávat kávové zážitky. Zároveň je důkazem toho, že budoucnost kávy je udržitelná. Právě udržitelnost a odpovědné pěstování kávy jsou základní hodnoty, které Starbucks slaví na Den Afriky. Ten letos připadá na 25. května.
Směs zrnkové kávy Odyssey Blend je unikátním spojením kávových zrn z Latinské Ameriky, Afriky, Asie a Tichomoří. Všechny druhy byly vybrány pro svůj jedinečný způsob pěstování, kultivace a zpracování. S péčí, citem a vášní jsou tyto kávy z celého světa spojovány do unikátní směsi, která zároveň připomíná cestu plnou inovací. Odyssey Blend vás překvapí lahodnou chutí grapefruitového nektaru a pražených lískových oříšků, která je vynikající v kombinaci s citrusy, medem a ořechy.
Odpovědný přístup k pěstování kávy ve všech zemích světa
Starbucks přistupuje k získávání kávy z různých oblastí světa velmi zodpovědně. Právě Odyssey Blend v sobě propojuje ochranu kávy v Západní Jávě, podporu zemědělců ve Rwandě a šetření vody v Peru.
Starbucks Farmer Support Center v Kigali ve Rwandě udržitelným způsobem podporuje zemědělce s cílem zlepšit kvalitu jejich práce, zvýšit jejich ziskovost a zároveň snížit uhlíkovou stopu. Společnost Starbucks zde investovala do nových mokrých mlýnů, aby pomohla snížit spotřebu vody v rámci zpracování zelené kávy až o 80 %. Rwanda je první zemí, která se připojila k Sustainable Coffee Challenge – globální průmyslové koalici, vedené organizací Conservation International, s cílem učinit z kávy první udržitelný zemědělský produkt na světě.
Také v regionu Západní Jávy je historie Starbucks velmi bohatá. Tento region představuje nový standard pěstování kávy v Indonésii, kde farmáři dodávají vysoce kvalitní kávová zrna s novou unikátní chutí.
Kávu z Peru Starbucks nabízí od roku 1971. Úzce spolupracuje se zemědělci v severním regionu, aby dále zdokonalovali kvalitu kávy a zvyšovali produktivitu farem, včetně snižování spotřeby vody a uhlíkové stopy ze zpracování zelené kávy.
Zdroj: Tisková informace