Nejlepším vínem na Slovácku se stal Sauvignon z Vinných sklepů Skalák
Hodnocení Národní soutěže vín 2020, naší největší a nejvyšší soutěže vín se přesunulo na Moravu a bylo zahájeno dvoudenním hodnocením vín Slovácké vinařské podoblasti. Titul Šampiona, tedy ocenění za nejlepší víno soutěže, odborná porota udělila vinařství Vinné sklepy Skalák za Sauvignon 2019, výběr z hroznů. Národní soutěž vín organizuje, na Slovácku ve spolupráci se Sdružením slováckých vinařů, Svaz vinařů České republiky za finanční podpory Vinařského fondu a technického zajištění Národním vinařským centrem. Číst dále...
Recepty s kečupy Spak Master
Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni. Číst dále...
Prémiová Holba regionální potravinou Olomouckého kraje
Pivovar Holba se se svým jantarovým ležákem Holba Premium umístil mezi 8 jedinečnými výrobky na špici soutěže Regionální potravina 2020 v Olomouckém kraji. Titul z nejsilněji zastoupené kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje tak poputuje do Hanušovic. Číst dále...
Rulandské bílé z univerzity nejlepším vínem v Čechách
Šampionem Národní soutěže vín vinařské oblasti Čechy se letos stalo Rulandské bílé 2018, pozdní sběr z vinice v Chloumku u Mělníka z České zemědělské univerzity v Praze. Soutěž ve vinařské oblasti Čechy pořádá Cech českých vinařů. Národní soutěž vín jako celek je největší a nejvyšší soutěž vín v České republice, probíhá pod garancí Svazu vinařů ČR, za organizačního zajištění Národním vinařským centrem a za finanční podpory Vinařského fondu. Číst dále...
Grilování v parcích se Strongbow
Trávení volného času v létě ve městech je čím dál častěji spojováno s grilováním v parcích. Fenomén veřejných grilovišť v městské zeleni se těší v Česku nevídané popularitě. V grilování dokonce Češi patří ke světové špičce, během sezóny jich griluje 61 % alespoň jednou týdně. Příjemné chvilky strávené s přáteli, vychlazené drinky a dobré jídlo k zakousnutí, to je koncept podporovaný značkou ciderů Strongbow. Číst dále...
Severní, střední a východní Čechy ovládl v čepování Prazdroje Ota Macháček
Nejlepší výčepní severních, středních a východních Čech se ve čtvrtek sešli v prostorách PUOR Plaudit Restaurant v Liberci, aby se utkali o postup do celostátního kola 15. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Jejich znalosti a zkušenosti posuzovala odborná porota pod vedením Václava Berky, emeritního vrchního sládka Plzeňského Prazdroje. Čepování piva a další hodnocené disciplíny nejlépe zvládl Ota Macháček z hospody Na Hradě. S dalšími finalisty se utká při celostátním kole v Plzni 10. a 11. listopadu 2020. Číst dále...
Nefiltrovaná Becherovka má nový reklamní spot
Historicky první spot na nefiltrovanou Becherovku je inspirovaný samotným produktem: nefiltrovaná Becherovka se vyrábí podle tradiční receptury, díky vynechání procesu filtrace má však o špetku divočejší charakter. Ve spolupráci s kreativní agenturou Cocoon vznikl časosběrný spot, jehož hlavní hrdinkou je lahev uprostřed scény ze živých rostoucích rostlin symbolizujících divokost přírody. Digitální kampaň poběží v létě v online a na sociálních sítích. Číst dále...
Češi upřednostňují spodně kvašené pivo plzeňského typu
Po světě jsme známí jako národ pivařů, ale na velké experimenty s naším oblíbeným nápojem nás moc neužije. Ve výběru jsme stále konzervativní patrioti. Preferujeme piva z tradičních velkých pivovarů a víme, že pivo jedné značky má chutnat stále stejně. I přes širokou nabídku speciálů, svrchně kvašených piv a různých druhů radlerů u nás vítězí česká piva plzeňského typu. Vyplývá to z průzkumu obchodů Albert, který uskutečnily při příležitosti Mezinárodního dne piva. Číst dále...
Nová láhev pro Becherovku Lemond
Vývoj nové lahve a veškerých nástrojů spojených s aktivací trval celkem 18 měsíců. Na celém cross-funkčním projektu se podílelo: nákupní, výrobní, obchodní, finanční a marketingové oddělení ve spolupráci s Pražskou kreativní agenturou Cocoon. Číst dále...
Na jižní a střední Moravě nejlépe čepuje Prazdroj Bronislav Klus
Nejlepší výčepní jižní a střední Moravy se ve středu sešli v prostorách Plzeňského dvora v Brně, aby se utkali o postup do celostátního kola 15. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Jejich znalosti a zkušenosti posuzovala odborná porota pod vedením Václava Berky, emeritního vrchního sládka Plzeňského Prazdroje. Čepování piva a další hodnocené disciplíny nejlépe zvládl Bronislav Klus z hostince U Bláhovky. S dalšími finalisty se utká při celostátním kole v Plzni 10. a 11. listopadu 2020. Číst dále...
První kavárna Starbucks v Karlových Varech
Značka Starbucks rozšiřuje svou působnost v České republice a otevřela první kavárnu v Karlovarském kraji. Karlovy Vary se tak stanou dvanáctým městem městem v zemi, kde bude možné navštívit kavárnu Starbucks (po Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové, Znojmě, Olomouci, Kladně, Pardubicích, Liberci, Teplicích a Mladé Boleslavi). Tato kavárna bude zároveň 51. kavárnou značky na Českém trhu. Provozovatelem kaváren Starbucks v České republice je společnost AmRest Coffee. Číst dále...
Pivo Šariš má limitovanou edici plechovek
Značka Šariš už po tretí raz prináša na trh limitovanú edíciu plechoviek, ktorá je opäť inšpirovaná krásami slovenského folklóru. Tento rok je hlavná myšlienka venovaná ľudovému tancu, ktorý je slovenským unikátom a bohatstvom. Vďaka siedmim novým dizajnom predstaví typické ľudové tance a tradičné kroje z rôznych kútov krajiny. Po úspechu v minulých rokoch odkazuje aj nová dizajnová edícia značky na naše dedičstvo a tradície. Číst dále...
Limitovaná edice Havana Club
Havana Club 7 x Skepta je exkluzivní limitovaná edice sedmiletého rumu Havana Club, která byla vytvořena ve spolupráci s legendou britské hudební scény Skeptou. Číst dále...
Otavský zlatý se vaří už 10 let
Prémiová strakonická dvanáctka Otavský zlatý slaví desáté narozeniny, za tu dobu se ho uvařilo a prodalo zhruba 40.000 hektolitrů. 15.srpna vypije ředitel pivovaru symbolický půllitr s pořadovým číslem 8.000.000. Na tento den pivovar ve spolupráci s městem a místními sportovci připravil na Podskalí zajímavý program. Číst dále...
Výrobna sušenek a oplatek v Opavě slaví 180 let
Vůbec první oplatky upekl zakladatel pekařské tradice a pozdější firmy Fiedor, Kaspar Fiedor, v roce 1840. Dnes je v Opavě obří a supermoderní závod, denně se zde upečou miliony sušenek určených pro spotřebitele z celé Evropy. Továrně někteří stále říkají Opavia, tento název se ale v průběhu času změnil na zastřešující značku pro sušenkové a oplatkové produkty Číst dále...
Volbu sládků ovládne Temně hořký Radegast
Temně hořkou 12 si milovníci netradičně hořkého piva mohou výjimečně vychutnat i čepovanou. Pivo, které je standardně dostupné pouze v lahvích, v srpnu totiž najdou na čepu ve více než 1000 hospod čepujících piva programu Volba sládků. Tento ležák patří k jednomu z nejvíce hořkých piv v Česku a byl uvařen poprvé v Pivovaru Radegast v roce 2012. Číst dále...
První český brainhack drink je z Brna
Brněnská gastronomická skupina Lidi z Baru uvedla na začátku letošního léta do prodeje "první český brainhack drink" nazvaný Osmička. Nápoj obsahuje osm funkčních složek, účinky jedné plechovky o objemu 250 ml trvají zhruba osm hodin. Objem prodeje v prvním týdnu činil 2500 kusů plechovek. Číst dále...
Ostravar uvařil India Pale Ale
Pivovar Ostravar připravil pro milovníky piva na srpen zajímavou novinku. V limitované edici Speciály ze spilky uvařil pivo typu IPA ze západního pobřeží USA. Nové pivo se jmenuje Glorion, je hodně hořké a plné s výrazným chmelovým aroma. Vedle toho má nižší obsah alkoholu a velmi dobře se pije. “Glorion nabízí úplně jiný chuťový zážitek, než na jaký jsme zvyklí třeba u ležáků.” míní vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek. Číst dále...
Vyrazte na In vino Hostivice
Posedmé pořádně našláplý festival vína a hudby. Máte rádi víno, hudbu a v posledních měsících vám chyběla kultura? Organizátoři sedmého ročníku mezinárodního festivalu vína nalezli cestu, jak tuto tradiční akci zorganizovat i v těchto podmínkách. Číst dále...
SodaStream s příchutí jablek
Letošní prázdniny voní a chutnají domovem. A jsou ve znamení jablek! Zpestřete si perlivou vodu příchutí SodaStream Jablko se sníženým obsahem cukru. Zachutná a dokonale osvěží. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama