Tři zimní drinky od UGO
10. leden 2020 České nápoje komentáře (0) 1963 xUGO Freshbary a Salaterie představují tři kouzelné drinky, se kterými se bez ohledu na počasí spolehlivě zahřejete. Obsahují ty nejlepší dary lesa a jako mávnutím kouzelného proutku vyčarují hřejivou atmosféru, ať už venku mrzne, až praští, nebo padají trakaře. Tak hurá za poklady, se kterými vezmete zdraví do svých palčáků!
Magický jalovec
Magický drink, kterému vládne král detoxikace jalovec. Pozitivně působí na celkové pročištění organismu a pomáhá i při nachlazení dýchacích cest. Výživnou společnost mu dělají ostružiny, hruška a jablko.
Čarovná brusinka
Získá si vás už po prvním přivonění. Kromě brusinek vás v tomto čarovném drinku okouzlí
i ananas, banán, med a jablko.
Tajemná šalvěj
Aby bylo vaše zdraví jako v mechové peřince, najdete v tomto drinku kromě tajemné šalvěje také limetu, zázvor, med a pomeranč.
Dobroty, které vás kouzelně nasytí
Ke kouzlu zimy patří i dobré jídlo. A tak se v UGO Salateriích můžete těšit na jalovcové hody v podobě wrapu a kuřecího salátu s ostružinami, brusinkami a pomerančem, nebo poctivé noky se šípkovou, hovězími líčky a baby špenátem.
Kouzelné menu je snadné si zamilovat. Abyste si jednu z dobrot mohli připravit i u vás doma, rádi se s vámi podělíme o recept na kuřecí salát se špetkou jalovce. Jeho autorem je Tomáš Polák, který už dvacet let sbírá zkušenosti po celém světě, včetně michelinských restaurací. „Mou hlavní zásadou je používat prvotřídní čerstvé suroviny a zpracovávat je pečlivě a jednoduše. I pro chladnější dny se dá vymyslet jídlo, které je lehké a svěží,“ vysvětluje Tomáš Polák.
Kuřecí salát s ostružinami a medovo-jalovcovou zálivkou
Ingredience (na 4 porce):
- 300 g listového salátu
- 400 g kuřecích prsou s kůží
- 4 pomeranče
- 200 g ostružin
- 40 g sušených brusinek
Na zálivku:
- 50 g zakysané smetany
- Šťáva z poloviny limety
- Špetka sušeného jalovce
- Špetka soli
- Špetka mletého černého pepře
- 1 čajová lžička medu
Postup:
Kuřecí prsa osolíme a opepříme z obou stran. Na středním plameni rozpálíme pánev
a nalijeme na ni trochu oleje. Kuřecí prso položíme kůží dolů. Dozlatova opečeme z obou stran.
Opečená kuřecí prsa dáme na 10 minut dopéct do trouby předehřáté na 180 stupňů a poté dalších 10 minut necháme odpočinout.
Mezitím si nachystáme zálivku. Do misky přidáme všechny suroviny a metličkou rozmícháme. Hotový dresing pečlivě promícháme s listovým salátem. Oloupaný pomeranč nakrájíme na menší kousky.
Salát na talíři dozdobíme sušenými brusinkami, nakrájenými kousky kuřecích prsou, ostružinami a pomerančem.
Sezónní menu Kouzelná zima ochutnejte v Salateriích a Freshbarech UGO. Seznam míst a menu najdete na www.ugo.cz.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!