Podzimní horké nápoje
20. říjen 2023 České nápoje komentáře (0) 752 xPodzim přichází se svými sychravými dny a kapkami deště, které nám doslova klepou na okna. Je to ten ideální čas, kdy se rádi schováme pod teplou deku s dobrým filmem nebo knihou a dopřejeme si horký nápoj. A co by to bylo za podzim bez šálku lahodného čaje nebo vonící kávy, která nás zahřeje nejen na těle, ale také na duši?
V těchto dnech snad není nic lepšího než držet v ruce ještě kouřící hrneček, ve kterém se ukrývá dokonalá kombinace typických podzimních chutí a vůní. Tyto nápoje nám snadno dokážou vytvořit tu pravou atmosféru domácího pohodlí, ideální pro bezstarostné rozjímání. Nechte se inspirovat sezónními recepty, které jsou jako stvořené pro milovníky originální kávy i netradičního čaje. Vyzkoušejte něco nového a dejte podzimu volný průchod do vašeho šálku. Takže, co budete pít dnes?
SKOŘICOVÁ KÁVA
- 300 ml kávy Jacobs Crema Gold
- 80 g třtinového cukru
- 70 ml javorového sirupu
- 125 ml vody
- 2 svitky skořice
- mléčná pěna z cca 200 ml mléka
- skořice na poprášení
Nejdříve si připravte skořicový sirup. Cukr, javorový sirup, vodu a skořici dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut. Odložte stranou a nechte 15 minut stát, pak vyjměte svitky skořice. Sirup vám vydrží v lednici v uzavřené sklenici minimálně týden. Do hrnků si rozlijte připravenou kávu, přidejte 2 lžíce skořicového sirupu (nebo víc, záleží na vás) a ozdobte mléčnou pěnou.
KÁVA SE ŠLEHAČKOU A SLANÝM KARAMELEM
- 50 ml silné kávy Jacobs Gold
- 1 sáček vanilkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání, ušlehané dotuha
- 1 lžíce karamelového kondenzovaného mléka
- špetka vločkové soli
- mletá skořice na ozdobu
Do malého rendlíku nalijte 200 ml vody, kávu, vanilkový cukr a přiveďte společně k varu. Minutu povařte, aby se cukr pořádně rozpustil. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně do ní zamíchejte karamelové mléko a sůl. Kávu rozdělte do dvou vyšších sklenek, ozdobte karamelovou šlehačkou a posypte skořicí. Nesehnali jste karamelové kondenzované mléko? Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plamenu vařte. Mléko v konzervě samo zkaramelizuje.
TIP: Vyzkoušejte Jacobs Velvet Crema v novém balení, které můžete jednoduše přesypat do původní dózy, a v okamžiku tak prodloužit její životnost!
ŠÍPKOVÝ ČAJ S JABLKY
- 4 sa?c?ky c?aje Pickwick S?i?pek
- 1 jablko, nakra?jene? na kolec?ka
- ku?ra z jednoho pomeranc?e
- št?a?va z jednoho pomeranc?e
- 4 svitky skor?ice
- 4 hr?ebi?c?ky
- med
- 1 l vody
Ostrouhejte ku?ru z 1 citronu, ale pouze z?lutou vrstvu - bi?la? duz?nina je hor?ka?. V litru vody dve? minuty povar?te pla?tky jablek s pomeranc?ovou ku?rou, skor?ici? a hr?ebi?c?kem. Sta?hne?te z ohne? a nechejte 5 minut vylouhovat 4 sa?c?ky c?aje Pickwick S?i?pek. Pr?idejte s?t?a?vu z jednoho pomeranc?e a c?aj doslad?te podle chuti medem.
ŠVESTKOVÝ ČAJ SE SKOŘICÍ A JABLKY
- 4 sa?c?ky c?aje Pickwick S?vestky s vanilkou a skor?ici?
- 3 svitky skor?ice
- 3-4 lz?i?ce javorove?ho sirupu na doslazeni?
- 1 jablko nakra?jene? na kostic?ky
- 1 l vody
Skor?ici a nakra?jene? jablko zalijte 1 litrem vody a pr?ived?te k varu. Lehce povar?te, pr?idejte 4 sa?c?ky c?aje Pickwick S?vestky s vanilkou a skor?ici? a nechejte louhovat 8 minut. Podle chuti doslad?te javorovy?m sirupem a poda?vejte.
INDICKÝ CHAI
- 4 sa?c?ky c?aje Pickwick Ranni?
- 1 lz?i?ce fenyklovy?ch semi?nek
- 6 tobolek kardamomu
- 1 svitek skor?ice
- 2 bobkove? listy
- 12 hr?ebi?c?ku?
- 6 kulic?ek pepr?e
- 250ml mle?ka
- cukr nebo med na dochuceni?
Kor?eni? zalijte 1 litrem vody a pr?ived?te k varu. Pote? sta?hne?te z ohne?, pr?idejte 4 sa?c?ky c?aje Pickwick Ranni? a nechejte 3 minuty vylouhovat. Pr?eced?te, vlijte mle?ko a podle chuti oslad?te cukrem c?i medem.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!