Ovocňák se vyrábí z vlastního ovoce
8. listopad 2019 Richard Chodora komentáře (0) 1317 xŠťavnaté dobroty od Ovocňáku neobsahují žádné přidané nesmysly a přesto vydrží čerstvé celý rok. Jaké je jejich výrobní tajemství? České ovoce, ruční sklizeň, chytré skladování, technologické zpracování, šetrná pasterace a bleskové plnění do 3,5 minut od vylisování.
Mezi hlavní produkty Ovocňáku patří mošty, pyré a ovocné plátky. Všechny chutnají úžasně čerstvě a přitom neobsahují žádný přidaný cukr ani chemické konzervanty. A chutnají vždycky jen po ovoci, ze kterého jsou vyrobené. Nemají totiž nic navíc, jen 100 % ovoce. Jak to ten Ovocňák dělá?
Péče od sazeniček
Ovoce používané v produktech Ovocňáku vyrostlo na jižní Moravě, v CHKO Bílé Karpaty a blízkém okolí. Tady se totiž ovoci skvěle daří a nepotřebuje žádné chemické zlepšováky. Ovocňák ho z velké většiny pěstuje ve vlastních sadech a navíc spolupracuje se dvanácti sadaři z okolí, kteří všichni disponují certifikací SISPO. To znamená, že jsou zařazeni v integrované produkci a ovoce ošetřují méně, a jen šetrnými přípravky, často těmi používanými v BIO zemědělství.
Moravská jablka jsou u Ovocňáku základ všech 14 druhů moštů. Mošt Jablko Hruška zakoupíte na eshop.ovocnak.cz, 3 litry za 229 Kč.
Ruční sklizeň a chytré skladování
V Ovocňáku se zpracovávají pouze ručně trhaná jablka 1. třídy. Ve firmě s rodinnou pěstitelskou tradicí si váží každého kousku ovoce a zacházejí s ním tak, aby co nejméně přišlo nazmar. Proto se jablka skladují bez přístupu vzduchu. Zůstanou tak dlouho čerstvá a šťavnatá na výrobu čerstvých moštů během celého roku. V každé krabici či kapsičce je tak mošt vylisovaný maximálně před pár týdny, ne jako u džusů.
Věděli jste, že pro každý produkt se pečlivě vybírají různé odrůdy jablek, aby k sobě jejich chuti správně ladily?
Šetrná výroba a citlivá pasterace
O výrobu se rodina Kořínkových stará sama. Díky tomu může Ovocňák garantovat tu nejvyšší kvalitu. A k výrobkům se chovají s takovou péčí, jakou si křehké ovoce zaslouží. Ovocné šťávy a pyré prochází vysoce šetrnou pasterací při teplotě 82 °C po dobu 5 sekund. Šetrně se vyrábějí i ovocné plátky, které se suší při nízkých teplotách, aby si uchovaly co nejvíc vitamínů a živin.
Navíc neplýtvají, měkké ovoce, které nestihnou zpracovat, zamrazí a zpracovávají postupně. A výlisky z jablek, které vznikají při výrobě moštů, využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.
Šetrně pasterované pyré si uchovává spoustu živin. Na eshop.ovocnak.cz si můžete vybrat pyré z 9 různých příchutí, 120 g za 23 Kč nebo 200 g za 26 Kč.
Superrychlé plnění
Díky moderním technologiím uběhnou od vylisování po zabalení jen 3,5 minuty! Výrobky se tak dostávají do vzduchotěsných obalů opravdu čerstvé a takové i zůstanou až 12 měsíců. Ale tak dlouho stejně nikde nevydrží...
Díky šetrné výrobě se Ovocňák pyšní šťavnatými, čerstvými a zdravými produkty, které si přirozeně uchovávají spoustu živin. Věda to sice trochu je, ale ne raketová. Škoda, že to není v regálech standard, že?
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: Richard Chodora
[Nahoru ↑]
Hodnocení
1 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!