Zavítejte do Vizovic na exkurzi s vůní slivovice
1. červen 2018 České nápoje komentáře (0) 1224 xPokud vaše kroky míří na Valašsko, nezapomeňte navštívit městečko Vizovice. V údolí obklopeném rozkvetlými kopci Vizovických vrchů se nachází světoznámá likérka RUDOLF JELÍNEK. Celoročně zde v návštěvnickém centru Distillery Land pořádají exkurze. Během prohlídky se dozvíte nejen, jak se pálenky z ovoce vyrábějí, ale samozřejmě je budete moci také ochutnat nebo koupit pro pozdější chvilky. Ovocem provoněný Distillery Land představuje historii i současnost výroby tradičních pálenek z Vizovic.
Výrobu i návštěvnické centrum Rudolf Jelínek najdete ve vizovické části Razov kousek od hlavní cesty směřující ze Zlína do Vsetína. Na prohlídku se můžete vydat celoročně, je však dobré se předem objednat. Na výběr máte hned z několika exkurzních tras.
Základní prohlídka zahrnuje vždy návštěvu malé pálenice vybavené unikátní technologií Arnold Holstein určené k destilaci ovocných kvasů. Dále si prohlédnete muzeum s připomenutím nejvýznamnějších milníků z historie firmy, „whiskárnu“ s ukázkou výroby nejstarší české whisky Gold Cock a egalizaci s obřími nerezovými a dřevěnými sudy, ve kterých zrají ovocné destiláty. Příběh voňavé slivovice ovšem začíná již v sadech, proto se seznámíte také se základy sadařství a dozvíte se více o ovoci, které Rudolf Jelínek pěstuje ve vlastních sadech v okolí Vizovic a na jižní Moravě. Celou trasu zakončíte degustací vybraných pálenek.
Při rozšířené exkurzi navštívíte ještě stáčírnu lahví a při odborné variantě prohlídky k tomu všemu navíc zavítáte do průmyslové pálenice a kvasírny.
Otevírací doba
- Pondělí–pátek: 10.00–17.30
- Sobota: 10.00–14.00
- Neděle: zavřeno
Vstupné
- Základní prohlídka: 120 Kč
- Rozšířená prohlídka: 140 Kč
- Odborná prohlídka: 190 Kč
Světoznámý ovocný destilát s charakteristickou chutí a vůní – bílá slivovice – se vyrábí ve Vizovicích již více než sto let. Už od 19. století vyrábí palírníci Jelínkovu slivovici z toho nejlepšího švestkového kvasu a dodržují mnohaleté tradice. Ty požadují, aby vyzrálý švestkový kvas prošel trojstupňovou destilací, díky které dosahuje slivovice dokonalé jemnosti. Pecky zůstávají celou dobu v kvasu, aby vzniklé pálence dodaly specifickou nahořklou chuť. Vyrobený destilát zraje 3 roky. Právě díky tradičním postupům získává slivovice R. JELÍNEK typickou jemnou, zaoblenou chuť a vůni.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!