Scapa Glansa: single malt whisky z Orknejských ostrovů
30. leden 2020 České nápoje komentáře (0) 986 xGlansa (staronorsky zářící obloha před bouří) první rašelinné stáčení z palírny Scapa doplňuje první stáčení Scapa Skiren. Ta je známá pro svůj hladký, medový a výrazný chuťový profil, díky zraní v sudech první naplnění z amerického dubu (100% first fill american oak). Jedinečnost chutí jí propůjčuje destilace na jediném funkčním Lomondském destilačním kotli ve whisky průmyslu a dlouhá doba fermentace 70 hodin, o kterou se starají Brian MacAulay master destilatér a pouze pět jeho kolegů.
Scapa Glansa je na závěr zrání finišována v sudech po rašelinné whisky, pro bohatou a plnou chuť zakončenou jemným kouřovým dozvukem.
Portfolio z palírny Scapa ztělesňuje nečekané kontrasty Orknejských ostrovů, bohatou škálu chutí, vášeň pro lidský um a reflektuje přírodní prvky z jedinečného ostrova, na kterém byl destilován. Scapa nedávno otevřela svoji palírnu také pro veřejnost, poprvé od svého otevření v roce 1885.
Scapa Glansa Tasting Notes:
Vůně – ovocně sladká s tóny broskví, ananasu a vanilky s lehkých náznakem kouře
Chuť – broskve, zralé hrušky, krémový caramel s vanilkou s vybalancovaným jemným kouřem
Finish – dlouhý, intenzivní a bohatý
Zdroj: Pernod Ricard.cz
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!