Medovinárna slaví 8 let
25. červen 2024 České nápoje komentáře (0) 394 xSpecializovanou prodejnu zaměřenou na kvalitní tradiční medovinu a medové produkty jsme otevírali na konci června 2016. Přežili jsme náročné roky a pokračujeme dál. Pojďte společně oslavit tento okamžik neomezenou degustací.
Oslava 8 let - pátek 28.6.
Speciální oslava 8. výročí otevření Medovinárny s ochutnávkami přes 20 nejrůznějších druhů medovin a specialit doplněná bohatým občerstvením. Tentokrát budete mít unikátní příležitost ochutnat a porovnat medoviny z 10 zemí Evropy a na závěr si tradičně připijeme slovinským medovinovým šampaňským.
Letní medovinové drinky
Se začátkem léta jsme opět do nabídky baru přidali veleoblíbené medovinové mojito a také medovinovou ledovou tříšť, takže se určitě někdy během horkých dní zastavte na osvěžení!
Co přinesl poslední rok?
Co se týče prodejny, tak jsme opakovaně řešili personální problémy - nedokázali jsme najít ty správné srdcaře a na velkou část roku jsme museli omezit otevírací dobu i během klíčové sezóny. Najít pracovníky do naší prodejny není jednoduché, odborníků na medovinu a lidí, kteří by se jimi chtěli opravdu stát a chtěli a uměli prodávat, je méně jak šafránu. Na přelomu roku vše zkomplikovaly zdravotní problémy nás zbylých členů týmů a 3 týdny jsme měli úplně zavřeno. Na začátku ledna jsem si vůbec nebyl jistý tím, že znovu otevřeme. Ze všeho se ale našlo východisko a z vašich řad jsme dali dohromady nový tým spolehlivých a pro náš sortiment zapálených kolegů. A to je základ, bez kterého nejde jít kamkoliv dál. Jsem za to vděčný:) A o to větší důvod k blížící se oslavě!
Co se odehrálo na medovinovém poli?
Po celý rok jsme vás zásobovali množstvím novinek a celkem šlo o 50 nových druhů medovin. Připomenu jen stručně ty nejzajímavější výrobce, které jsme přidali do nabídky.
Zařadili jsme dánské medoviny značky Mj?dg?rd a norské medoviny Mj?deriet, které si získaly velkou oblibu. Na podzim jsme si konečně vychutnali německé Dračí medoviny (Der Met Drache). V zimě jsme obohatili nabídku litevských medovin o tradiční Lietuviškas Midus.
Z českých medovin jsme nově zařadili Rokytnickou medovinu a nedávno i medoviny ze Včelařství Smolík. Po delší pauze jsme do nabídky vrátili medoviny od Dr. Bojdy, od Klátu, medoviny ze Včelařství Staňkovi nebo ze Včelí farmy Vostoupalovi.
Kompletní seznam novinek za poslední rok najdete na našem webu v sekci Novinky.
Jakou medovinu na léto?
Během horkých dní bych určitě volil méně sladké medoviny - polosuché až polosladké. Vždy je lepší medovinu vychladit, ale nemusí být přímo z lednice. Osvědčila se nám teplota odpovídající doporučené teplotě pro konzumaci bílých vín, cca 10-12 °C.
Za největší umění považuji výrobit dobrou suchou medovinu a pro bych v létě doporučoval zkusit aspoň jednou nějakou. Například vynikající suchou slovinskou medovinu ze včelařství Jere nebo Medovinku Brut Dr. Bojdy. Další tipy na suché medoviny.
Skvělým letním osvěžením jsou frizzante medoviny s jemnými bublinkami, jejichž nabídka se nám také rozrostla: Frizzantino, Bubble Bee anebo Kubešovy frizzante medoviny. A konkrétně Apimed Bubble Bee medoviny jsou sycené CO2 vzniklým při kvašení lipové medoviny obsahující navíc i aroma lipového medu.
Užijte si krásné medové léto!
Zdroj: Medovinárna.cz
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!