Brugal 1888: Rum z Dominikánské republiky
21. květen 2019 České nápoje komentáře (0) 1514 xRum Brugal 1888 je známý svou vyvážeností a kombinací bohatých chutí, kterých je dosaženo procesem dvojitého zrání. Brugal 1888 nejprve zraje v ručně vybíraných sudech z amerického dubu, kde dříve zrál bourbon, poté putuje do sudů z dubu evropského, ve kterých bylo původně uloženo víno sherry. Díky tomuto zrání se rozvíjí tóny kávy, červeného ovoce a karamelu.
„Výjimečnost Brugalu 1888 je v jeho chuti, která se naplno rozvíjí až po jeho nalití do skla. Rum tak stimuluje naše smysly, nutí nás objevovat a v každém doušku nabízí něco nového,“ popisuje jeho ambasador Pavol Kazimir.
Víte, jak si Brugal 1888 nejlépe vychutnat?
Prvním krokem by mělo být samotné ochlazení rumu ledem. Kostka ledu ale může být netradičně ochucená. „Ochucené kostky ledu jsou skvělý způsob, jak si rum vychutnat. Když se kostka roztaví, nápoj se s každým dalším douškem pomalu vyvíjí. Mezi naše nejoblíbenější příchutě patří – kokosová voda, oslazená káva či ledový čaj s broskví,“ vysvětluje Pavol Kazimir.
Dalším netradičním způsobem, jak si vychutnat vás doušek Brugalu 1888 je kombinace s flambovanou pomerančovou kůrou. Kůra je v tomto případě lehce ohřátá nad ohněm, tím se povolí citrusové aroma a oleje. Slupku pak zmáčkněte nad vaší sklenicí tak, aby aroma proniklo do rumu, nebo ji jednoduše vhoďte do vašeho drinku – váš nápoj tak získá ještě silnější citrusové aroma. „Brugal 1888 je komplexní rum, který doporučujeme pít téměř bez úpravy - „nearly neat“, případně jej míchat jen s dalšími druhy alkoholu. Vyzkoušejte Brugal 1888 například namísto whisky v Manhattanu,“ radí Pavol Kazimir.
Co se týče jídla, Brugal 1888 vynikne s různými typy pokrmů, pro začátek se nejlépe hodí dezerty. Ty by měly být tón v tónu s jeho prvky – ideální jsou tedy dezerty s kávou, sušeným ovocem či čokoládou.
Pavol Kazimir
Pavol Kazimir je globální vyslanec pro rum Brugal se sídlem ve světové centrále The Edrington Group v Glasgow ve Skotsku. Narodil se v Košicích na Slovensku, vystudoval hospodářskou informatiku na Ekonomické Univerzitě v Bratislavě a v Německu. Už jako student pracoval každé léto jako barman a za krátký čas zjistil, že bar je umění velmi složité a zároveň fascinující. Měl štěstí, setkal se snad s těmi nejlepšími barmany z Evropy i Spojených států. Ti jej naučili nejen rozpoznat vlastnosti destilátů ale zacházet s nimi s respektem, který si zaslouží. Poté se Pavol začal věnovat degustaci profesionálně.
Na rumových festivalech v Miami, Praze a Berlíně pokračoval v rozvíjení vášně pro rum. Když ochutnal rum Brugal, vycestoval do Dominikánské republiky a objevoval jeho krásy v místě jeho původu. Rum Brugal mu natolik učaroval, že mu následně i propůjčil své jméno.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!