Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Becherovka si v předvánočním období půjčila zaměstnance od Mattoni

6. leden 2020  České nápoje   komentáře (0)  844 x

Výrobní závod Jan Becher Pernod Ricard v Karlových Varech běžně pracuje na jednosměnný provoz. V hlavní sezóně v předvánočním období od září do prosince si však každoročně vypomáhá brigádníky, agenturními zaměstnanci nebo přesčasy vlastních zaměstnanců. Krátkodobé pracovní poměry, kdy noví zaměstnanci mají nulovou zkušenost s výrobní linkou a je potřeba je zaškolit od úplných základů, přivedly ředitele výrobního závodu Jan Becher Pernod Ricard Tomáše Bryzgala na myšlenku využití synergie s karlovarským závodem Mattoni 1873 v nedaleké Kyselce. Na půjčování zaměstnanců formou dočasného přidělení zaměstnance k jinému zaměstnavateli myslí i zákoník práce.

Becherovka si v předvánočním období půjčila zaměstnance od MattoniBecherovka si v předvánočním období půjčila zaměstnance od Mattoni

Karlovarské firmy využívají rozdílných sezón ve výrobě

„Využíváme synergie, kdy hlavní výrobní sezóna pro stáčení minerálních a pramenitých vod končí, zatímco pro výrobu Becherovky začíná zvýšený odbyt,“ říká Tomáš Bryzgal, ředitel výrobního závodu Jan Becher Pernod Ricard. Ředitelé obou karlovarských závodů se proto domluvili na spolupráci. Mattoni 1873 půjčuje Becherovce 6 operátorů a operátorek výroby formou dočasného přidělení zaměstnance k jinému zaměstnavateli. Jde o stabilní spolupráci ošetřenou legislativou i gentlemanskými dohodami. „Na automatizované stáčecí lince Becherovky se v běžném provozu střídá 10 zaměstnanců, kterým aktuálně vypomáhá 6 kolegů a kolegyň z Kyselky,“ dodává Bryzgal.

Stáčecí linka na plnění skleněných lahví v Kyselce je ekvivalentem stáčecí linky Becherovky v Bohaticích. Zaměstnanci Mattoni 1873 jsou zkušení, a tak ihned po zaškolení pracují samostatně. Na rozdíl od brigádníků navíc nepotřebují větší péči od stávajících zaměstnanců. Pro zaměstnance půjčené z Mattoni 1873, kteří ve firmě pracují 15 až 20 let, je to i jistá forma dobrovolného zpestření.

„Sezóna stáčení minerálních a pramenitých vod je především na jaře a v létě, přičemž rozdíl mezi hlavní a vedlejší sezónou může dosáhnout až 50 % objemu produkce. Na podzim a v zimě se proto v závodě v Kyselce každoročně více věnujeme údržbě technologií, školení zaměstnanců a čerpání dovolených. Jsme každopádně rádi, že díky spolupráci s Jan Becher Pernod Ricard se od letoška našla pro tak zkušené pracovníky, jako jsou kvalifikovaní operátoři výrobních linek, plnohodnotná a dobrovolná možnost mimosezónní pracovní náplně,“ říká Andrea Brožová, PR manažerka Mattoni 1873.

„Zkušenost na výrobní lince v jiném závodě beru jako dílčí zpestření dosavadní dlouholeté práce v Mattoni, i když práce je v podstatě podobná. Líbí se mi, jak nás v Becherovce přijali – zdejší lidé jsou vstřícní a ocenili, že jsme se rychle zorientovali,“ říká Leo Čák, jeden ze zaměstnanců Mattoni 1873, kteří přijali nabídku přechodně vypomoci při stáčení Becherovky.

„I já jsem rád přijal nabídku vyzkoušet jiné prostředí, poznat nové lidi. Chvíli jsem si zvykal na jiný typ pracovního shonu, ale ne dlouho, protože to hlavní mají v Mattoni i v Becherovce společné – stáčet se musí ve špičkové kvalitě, bez ohledu na obsah lahve, a to hodně záleží právě na nás,“ doplňuje ho ještě kolega Oldřich Popovič.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist