Art Labels - limitovaná edice od Campari
15. listopad 2016 České nápoje komentáře (0) 1868 xCampari, italský hořkosladký aperitiv, s radostí představuje poslední limitovanou edici Art Labels. Kolekce Art labels poprvé světlo světa spatřila v roce 2010 při příležitosti 150. výročí Campari, a letos vzdává třemi různými etiketami poctu oblíbenému drinku Negroni.
Letošní téma „Bez Campari není Negroni“ oslavuje klasický mix Campari, ginu a sladkého červeného vermutu (Cinzano Rosso), který vytvořil v roce 1919 Count Camillo Negroni.
Tři nové etikety byly vytvořeny s důrazem na jednoduchý, ale přesto poutavý design a propojují dva základní elementy Campari – lahev a skleničku. Poukazují také na stoupající oblibu hořkých koktejlů, jejichž asi nejznámějším představitelem je právě Negroni.
Nejen že bez Campari by nebylo Negroni, ale nebylo by ani bez nadšení a vášně barmanů po celém světě, díky jejichž kreativitě má tento drink nespočet variant a twistů.
Limitovaná edice Campari Art Label bude k dostání exkluzivně online na Rohlik.cz, Kolonial.cz a pak BottlesAndAtories.cz od konce listopadu. Doporučená maloobchodní cena Campari 0,7l je 399 Kč.
Namíchejte si Negroni jako profesionál, skvělý návod naleznete zde:
Koktejly
Negroni
Negroni bylo poprvé servírováno ve Florencii v kavárně Casoni v roce 1919. Drink byl pojmenován podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal místního barmana, aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americana – přimíchal gin.
Receptura: 1 díl Campari; 1 díl Cinzano Rosso; 1 díl Hendrick’s gin
Ozdoba: pomerančová kůra
Do skleničky plné ledu nalijte postupně všechny ingredience a promíchejte. Ozdobte pomerančovou kůrou.
Americano
Koktejl byl poprvé servírován v roce 1860 v milánském Caffé Campari, které patřilo samotnému zakladateli světoznámého italského likéru Gaspare Camparimu. Původně se tento koktejl nazýval „Milano-Torino“ (odkaz na původ indgrediencí), později se mu začalo říkat Americano pro jeho rostoucí oblibu mezi Američany.
Receptura: 1 díl Campari; 1 díl Cinzano Rosso; Zástřik sody
Ozdoba: ½ plátku pomeranče
Barman doporučuje: zástřik citronové kůry
Postup: Do skleničky plné ledu nalijte Campari, Cinzano Rosso a sodu. Lehce promíchejte a ozdobte ½ plátku pomeranče.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
4.77 hvězdiček / Hodnoceno: 13x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!