Vídeňská prémiová káva fabia
3. květen 2021 České nápoje komentáře (0) 2375 xfabia je tradiční rakouská značka kávy, která od svého založení v padesátých letech minulého století stojí za exkluzivním pražením podle originální vídeňské receptury. Již téměř 40 let se fabia vyrábí v Hallwangu poblíž Salcburku náročným postupem bubnového pražení. Nyní tato značka přichází se spoustou novinek na český trh – od inovativního designu, změny loga až po vylepšené kávové receptury.
Massimo Zanetti počátkem 80. let vstoupil na rakouský trh, kde koupil značku fabia. Poté zahájil svou globální expanzi se značkou Segafredo Zanetti ze Salcburku. Chtěl, aby fabia zůstala regionální značkou a pokračovala jako exkluzivní produkt s nejlepší kvalitou. fabia je koneckonců představitelem vídeňské kavárenské kultury, která je od roku 2011 součástí nehmotného kulturního dědictví UNESCO.
Čas je tajemstvím kvality
V posledních několika měsících se fabia vrátila k novému životu. Mistři pražiči v Hallwangu u Salcburku intenzivně spolupracovali s kvalitáři a profesionálními baristy, aby zjistili, jak vylepšit již tak špičkovou kvalitu této kávy.
„Dokonalá kvalita kávy vyžaduje čas, a to se netýká pouze její přípravy. Zrna jsou pražena metodou tzv. bubnového pražení, které trvá mnohem déle než standardní, ale je zásadní pro prvotřídní kvalitu. Po upražení mají zrna dostatek času na odpočinek a tzv. vydýchání. To je ten nejlepší způsob, jak dosáhnout prvotřídního chuťového zážitku,“ říká Zdeněk Malec, ředitel Segafredo Zanetti CR.
Ideální pro Horeca segment
Produkty fabia byly vyvinuty hlavně pro gastronomický a hotelový trh. To je také důvod, proč je tato káva tak specifická. Mnoho špičkových restauratérů a hoteliérů již spoléhá na její kvalitu. Zdeněk Malec je přesvědčen, že základna fanoušků v budoucnu poroste:
„V současné době zaznamenáváme renesanci vídeňské kavárenské kultury, což je také způsobeno skutečností, že významně vzrostla touha po regionálnosti a znalostech o identitě a původu produktu. Na jedné straně to ovlivňuje konečného spotřebitele, ale samozřejmě také naše zákazníky
ze stravovacího a hotelového průmyslu. Nákup regionálních a udržitelných potravin se stal základním kritériem úspěchu. Se značkou fabia tato přání můžeme zákazníkům splnit. Originální rakouská značka s historickou tradicí, na jejíž výrobě a vývoji se podílí úzký tým specialistů.“
Produktová řada fabia Premium Line se skládá ze tří druhů zrnkových káv, v závislosti na oblasti použití a preferencích chuti. „fabia Wiener Mokka je 100% Arabika, která zaujme svým ušlechtilým temperamentem. fabia Wiener Creme je univerzální káva se sametově-jemnou cremou. fabia Wiener Klassik není jen skutečná klasika v názvu, díky svému krásnému charakteru je dokonalým společníkem k lahodnému dezertu,“ vysvětluje Petra Knapová, marketingová manažerka společnosti Segafredo Zanetti CR.
Jedinečnost a souhra
Motto „Styl a tradice“ provází celou značku. „Ve fabia do sebe všechno zapadá. Produkt je prvotřídní, nový vzhled podtrhuje a dotváří svět značky fabia. Kromě designu obalu je změněno i logo. Původní logo z 50. let bylo velmi moderní a vlastně nadčasové, zohlednili jsme to i v novém návrhu,“ podotýká Petra Knapová.
Zdroj: Segafredo.cz
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
3.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!