Podzim s netradičními kávovými variacemi
4. říjen 2018 České nápoje komentáře (0) 1525 xPrvní říjnový den patří tradičně oslavě Mezinárodního dne kávy. Při této příležitosti připravili finalisti baristického šampionátu ve Starbucks recepty na netradiční kávové variace, které si připravíte jednoduše i doma. Sychravé podzimní dny si tak můžete zpestřit jedinečnými chuťovými variacemi, které vám zpestří toto roční období a připomenou léto.
Lahodná Verona na babí léto
Lačně očekáváme závan babího léta, které skvěle doplní lahodná Verona od baristky Magdy.
Na přípravu budete potřebovat kávu Verona, kterou vám ve Starbucks namelou
na správnou hrubost pro přípravu ve french pressu. Odvažte si 55g kávy a zalejte ji ve french pressu vroucí vodou. Nechte louhovat 4 minuty. Po dobu čekání si můžete připravit v hrnku, led a mléko (případně mléčnou alternativu v podobě mandlového, sójového nebo kokosového nápoje). Stlačte french press a kávu přelejte přes led, aby se zchladila. Můžete jí také dochutit některým sirupem
z nabídky Starbucks. Na závěr přelijte mlékem a nebo mléčnou alternativou, tak vytvoříte zajímavý „padající“ efekt.
Zázvorová limonáda s kávou Starbucks Kenya
Pokud máte rádi netradiční chutě, určitě vyzkoušejte limonádu s kávou Kenya podle receptu od baristky Veroniky. Na začátek si připravte sirup: na pánvi smíchejte hrnek vody s hrnkem cukru a do směsi přidejte oloupaný a nastrouhaný zázvor podle chuti. Míchejte na mírném ohni 5 minut a nechte vychladnout. Limonádu připravíte následným smícháním šťávy z jednoho citrónu, 3 hrnky vody a polovinou hrnku sirupu. Odvažte 55g kávy Kenya namletou na french press (kávu vám ochotně a správně namelou baristé ve Starbucks), zalejte ji 500ml vroucí vody a nechte louhovat 4 minuty. Stlačte píst a kávu nalejte do velkého hrnku plného ledu. Připravte si sklenici s ledem, do polovičky ho naplňte limonádou a troškou perlivé vody. Přilejte kávu Starbucks Kenya a ozdobte plátkem citrónu.
Starbucks VIA Colombia Frappee
Nenechte se odradit instantní kávou - Frappee Starbucks VIA podle Petra vás přesvědčí, že to stojí za to ochutnat. Do blenderu nalijte hrneček vody a hrneček mléka (případně mléčnou alternativu podle vašich chuťových preferencí). Doplňte trochou sirupu z předešlého receptu a jedním sáčkem Starbucks VIA Colombia. Všechno rozmixujte a přelejte do sklenice s ledem. Budete překvapený lahodnou jemnou chutí.
Pokud se vám nechce experimentovat doma, můžete si vychutnat podzimní menu přímo s kávami Starbucks. Mimo ikonického Pumpkin Spice Latte je tento podzim v nabídce i novinka Maple Latte nebo Maple Rooibos Latte s javorovým sirupem. Podzimní nabídku doplní nový kávový nápoj Cordusio inspirovaný atmosférou uliček Milána, kde Starbucks nedávno otevřel svojí novou kavárnu.
Pokud nemáte čas posedět v kavárně, svou vybranou kávu si samozřejmě můžete odnést s sebou. Budete-li chtít ušetřit a udělat něco dobrého pro životní prostředí, využijte akce “přines si svůj vlastní tumbler”, platné ve všech kavárnách Starbucks v České republice. Na každý nápoj připravený do vlastního termošálku dostanete slevu 10 Kč.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!