Jacobs Velvet Gold Crema
27. květen 2022 České nápoje komentáře (0) 867 xVíte, která káva patří k nejoblíbenějším? Jacobs Velvet. To byla první instantní káva na našem trhu, která vytvářela bohatou pěnu, a stále okouzluje spotřebitele svojí výraznou, specifickou chutí a sametovou pěnou. Nyní přichází novinka Jacobs Velvet Gold Crema s jemnější chutí. Je vyráběná ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu. Ocení ji zejména ti, kteří začínají svět kávy teprve objevovat, nebo neholdují hořké chuti. Chutná výborně i s napěněným mlékem jako latté, nebo jako ledová káva. Prostě skutečný kávový požitek.
Kávová zrna se zpracovávají speciální metodou rozprašování za vysoké teploty, které maximálně zachovává aroma kávy a její chuťové vlastnosti. Ideálně se hodí pro chvíle relaxu a pohody. (180g balení stojí 129,90 Kč)
A pozor, pozor! Káva Jacobs Velvet zmodernizovala obal, který je nyní přehlednější a srozumitelnější, a doplnila název na Jacobs Velvet Crema, ale oblíbený produkt zůstává stejný. Kromě sametové pěny se vyznačuje plnou, výraznou a lehce oříškovou chutí. (200g balení stojí 129,90 Kč)
Instantní káva je u nás po mleté druhý nejrozšířenější druh kávy, kupuje ji téměř šedesát procent domácností. Značka Jacobs nabízí široký výběr rozpustných káv: od klasické Jacobs Krönung a Jacobs Gold po řadu Barista určenou náročnějším konzumentům, která navíc obsahuje velice jemně namletá kávová zrna, aby zdůraznila chuť a vůni přírodně mleté kávy. Oblíbené jsou také instantní mixy 3v1 a kávové speciality na přípravu cappuccina.
Vývojem technologií se stírá rozdíl mezi kávou instantní a kávou připravovanou přímo z mletých zrn. Výhodami instantní kávy jsou zejména její rychlá a jednoduchá příprava, skladování a trvanlivost. Připravovat si ji můžete přesně podle sebe – černou a silnou, nebo jemnou, s mlékem a třeba i oblíbeným kořením. Instantní káva se hodí pro každou příležitost. Jednoduše si ji můžete vzít s sebou na cesty, využívat ji při pečení kávových dezertů, na ledovou kávu...
Výroba instantní neboli rozpustné kávy začíná podobně jako ve vaší kuchyni. Nejdříve se z kvalitních pražených a namletých kávových zrn uvaří káva, která se následně odpařuje až vznikne kávový extrakt, a ten se pak vysuší. Existují dvě základní metody sušení – lyofilizace, což je sušení mrazem, nebo rozprašování, to je sprejování při vysokých teplotách. Během sušení je kávový koncentrát společně s horkým vzduchem vstřikován do vysoké věže a díky vháněnému horkému vzduchu se voda odpaří a na dno věže pak dopadne pouze sušený kávový extrakt (prášek).
Rozpustnou sušenou kávu se pokoušeli vyrábět již koncem 19. století v Japonsku, ale první patent tzv. „kávové směsi“ pochází dokonce z roku 1771 z Anglie. Úspěšnou metodu výroby stabilního, ve vodě rozpustného kávového prášku vynalezl až japonsko-americký chemik Satori Kato v roce 1901. Rozšíření a průmyslové výroby se dočkala za první světové války, kdy byla pro své povzbuzující účinky a jednoduchost přípravy dodávána vojákům na frontu. Za druhé světové války pak doslova poháněla americkou armádu, která spotřebovala velkou část světové produkce.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!