Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Červený Jelen: nové sezónní menu

28. listopad 2024  České nápoje   komentáře (0)  220 x

Restaurace Červený Jelen vznikla v místech, kde ještě před válkou sídlila Anglo-československá banka, i proto se hlavnímu patru Jelena říká Banka. Zdejší proslulou specialitou jsou kromě perfektně ošetřeného plzeňského piva také výjimečné grilové i ? la carte pokrmy. Nabídka se pravidelně obměňuje, vždy s respektem k aktuální sezóně. V novém menu, které společně připravili šéfkuchař Marek Fichtner a šéfcukrářka Klára Řezníčková se svými týmy, tak je třeba zvěřina, švestkový crumble nebo vydatná bramboračka na zahřátí.

Červený Jelen: nové sezónní menuČervený Jelen: nové sezónní menu

Nové menu přináší moderní kuchyni v kreativním a svěžím pojetí, plnou inspirace a nečekaných chutí. Do detailu promyšlené pokrmy propojují tradiční suroviny s originálními kombinacemi a progresivními technikami. „Hostům nabízíme například koprovku s vejcem na hniličku a houbami – tradiční pokrm, který dostal novou, sofistikovanou podobu. Mezi další lahůdky patří srnčí ragů se slaninou a blumou, kde se snoubí výrazné chutě zvěřiny s jemným sladkým akcentem, a rozložená bramboračka s konfitovaným žloutkem, která klasické polévce dodává nový rozměr,” upřesňuje  šéfkuchař Marek Fichtner.

Velmi oblíbenou stálicí v menu v Bance jsou steaky, které zdejší grillmaster připravuje na americkém grilu Infierno, dvoutunovém králi mezi grily.  Topí se v něm výhradně důkladně  proschlým bukovým a dubovým dřevem z křivoklátských lesů. „Součástí našeho nového menu jsou také Wagyu steaky, díky vynikající kvalitě masa, bohatému aroma a mramorování, které v mase tvoří jemná tuková síť, je já osobně řadím k nejexkluzivnějším gastronomickým zážitkům, které u nás můžete dostat.  Na menu máme Wagyu Tenderloin a Sirloin z Japonska a Rib Eye z Austrálie,“ dodává Marek Fichtner.

Nové menu v Bance Červeného Jelena

PŘEDKRMY: Studené degustační prkénko ŠPORK * Teplé degustační prkénko HUBERT (pro 2 osoby) * Hovězí tatarák ŠPORK * Sušená masa z řeznictví Čejka * Naše Salsiccia * Kachní paštika Trhaný veganský tenderloin v bbq omáčce * Pečené mini chorizo

SALÁTY: Gočár * Bon Repos

POLÉVKA: Rozložená bramboračka

HLAVNÍ CHODY ZELENINOVÉ: Vejce na hniličku a koprovka * Bramborová rösti a modrý sýr

HLAVNÍ CHODY MASOVÉ: Jelení kýta Svíčková * Telecí koleno * Hovězí Tafelspitz * Srnčí ragů a švestková omáčka * Hovězí žebra * Pomalu pečené hrudí / brisket

GRILL: Burger Wagyu & Foie gras * Veganský tenderloin steak

DEGUSTACE STEAKŮ KE SDÍLENÍ: Tomahawk (pro 2–3 osoby) * WAGYU (pro 3–4 osoby) * ČESKO (pro 4 osoby) * JÍŽNÍ AMERIKA (pro 4 osoby)

PŘÍLOHY: Pečené brambory na mořské soli s čedarem * Batátová kaše s konfitovaným česnekem * Celer v solné krustě

SÝRY: Selekce evropských sýrů * Selekce sýrů z Krasolesí * Sýr z fermentovaných kešu a lanýžem

DEZERTY: Císařský trhanec Kaisersmarrn * Pivní dort * Švestkový crumble * Mango-kokosová koule Větrník * Banánovo-kávový dort * Pekanová kostka

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a ? la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist