Historicky první Plzeňský Mazák zná své vítěze
19. květen 2023 České nápoje komentáře (0) 644 xSpolek Plzeňský Domovarník v sobotu 13. května uspořádal pod patronací Cechu domácích pivovarníků 1. ročník soutěže Plzeňský MAZÁK a sraz domacích pivovarníků. V reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj se sešlo 106 soutěžících, degustátorů a obsluhujících. Celkem bylo posouzeno 92 vzorků a rozdána řada hodnotých cen. A která piva zvítězila?
Kategorie A Světlý ležák plzeňského typu (výsledek bude zahrnut do Ligy českého ležáku) – 44 vzorků:
- 1. místo: Petr Slepánek – Český Ležák
- 2. místo: Martin Sedlák – ČetrPech
- 3. místo: Lukáš Brábník & Adam Brábník – Adamova Jedenáctka
- 4. místo: Michal Roud – Božkovský Ležák
Kategorie B American Pale ALE – 33 vzorků
- 1. místo: Zdeněk Trávníček & Anna Petrová – Nectaron APA
- 2. místo: Lukáš Jansa – Witch APA
- 3. místo: Radim Kuba – Sabro APA
- 4. místo: Josef Hodek – Summer APA
Kategorie C Weissbier – 15 vzorků
- 1. místo: Tomáš Daněk – Výprachtická Pšenice
- 2. místo: Jan Hůla – Pan Pšenička
- 3. místo: Jan Oppelt – BAIA
„Máme velkou radost, že se nám podařilo naplánovat a také úspěšně dotáhnout do finále první západočeskou domovarnickou soutěž spojenou se srazem a doprovodným programem v podobě mnoha přednášek a diskuzí. Nejen od návštěvníků, kterých se na první ročník sešlo opravdu hodně, ale také od degustátorů máme jen ty nejlepší zpětné vazby a deklarovanou velkou spokojenost s organizací celé akce,” hodnotí vydařenou akci Michal Roud, předseda pořádajícího spolku Plzeňský Domovarník z.s.
Plzeňský MAZÁK byl součástí celoroční průběžné soutěže Liga českého ležáku. Pro účastníky byl připraven pestrý tematický program. Kromě vzájemných degustací vlastních doma uvařených piv ochutnali také piva z okolních spřízněných craftových pivovarů a na přednáškách se dozvěděli spustu zajímavých informací. Hlavním partnerem Plzeňského MAZÁKA byl Výzkumný ústav pivovarský a sladařský.
Spolek Plzeňský Domovarník je dobrovolným neziskovým svazkem občanů, v němž se domácí sládkové, uznávající řemeslnou výrobu piva, scházejí za účelem zdokonalení postupů a technologií domácího vaření piva, zasazují se o popularizaci této činnosti a poskytují teoretické i praktické rady začínajícím sládkům na spolkem pořádaných diskuzních fórech, klubových setkáních apod. Pravidelně se konají degustace, výlety na zajímavá místa či události spojená s pivem a mnoho dalších akcí.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!