Nejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světa
18. prosinec 2017 České nápoje komentáře (0) 1978 xNa mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který zahrnoval sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup a vaječný bílek.
Barman Jan Teska je ve svém oboru známou osobou – zvítězil v klání o barmana roku 2016, pořádaném Českou barmanskou asociací, vítězství ho nominovalo na World Cocktail Championship 2017 v dánské Kodani.
Zde své kvality opět potvrdil, když získal v těžké mezinárodní konkurenci zlatou medaili v kategorii Sparkling drink. Jeho vítězný koktejl nese název Copenhagen Beauty (Kodaňská kráska) a obsahuje sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup, limetovou šťávu a vaječný bílek.
„Inspirací pro tento drink mi byla pohádková postava Malé mořské víly od H. Ch. Andersena, jejíž socha je na břehu moře právě v Kodani. Její krásu, jemnost a eleganci jsem se snažil promítnout do koktejlu, který jsem pojmenoval Copenhagen Beauty,“ vysvětluje Jan Teska a dodává, že tento drink považuje za jeden ze svých nejpovedenějších.
„Po náročné práci spojené se získáním českého titulu barmana roku a následující možnosti reprezentovat Českou republiku na mistroství světa je pro mě úspěch drinku hrdou tečkou na závěr téměř dvouleté cesty,“ dodává světový šampion.
V historii byla posledním vrcholným úspěchem Čechů na mezinárodním mistrovství v míchání koktejlů zlatá medaile z roku 1996, kterou vybojoval Jaroslav Krátký na šampionátu v Japonsku.
Vyzkoušejte si světového vítěze umíchat sami!
COPENHAGEN BEAUTY
7–8 cl Bohemia Sektu Prestige brut
4 cl Gordon’s Ginu
2 cl malinového likéru Monin
1,5 cl bezinkového sirupu Monin
1 cl čerstvé limetkové šťávy
1,5 cl čerstvého vaječného bílku
Všechny ingredience řádně prošejkrujeme a přecedíme přes jemné sítko do vychlazené sklenice, kde máme již připravený sekt. Drink díky tomu utvoří krásnou pěnu, není třeba dále promíchávat, protože směs je těžká, sama padá dolů a bublinky z šumivého vína ji zase vynáší zpět. Zároveň pěna bublinky v drinku podrží, stejně jako to můžeme pozorovat například u piva.
Hladinu drinku ozdobíme jemně namletým prachem z malin a zastříkneme éterickými oleji z pomerančové kůry. Celý drink pak ozdobí větvička rozmarýnu, lyofilizované maliny a pomerančová kůra na stopce skleničky.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!