Spojení gastronomie a mixologie rumu Flor de Caña
12. únor 2019 České nápoje komentáře (0) 1023 xKoncept Mixtronomy prémiového rumu Flor de Caña představuje výjimečné gastronomické spojení chutí. Propojení skvělých pokrmů a jedinečných drinků je jedním z nejnovějších trendů moderní gastronomie, které si oblíbili nejen opravdoví gurmáni.
Koncept Mixtronomy těší milovníky kvalitního jídla a nápojů již od minulého roku, kdy byl představen i u nás v České republice v restauraci Grand Cru. „Kombinování signature koktejlů z prémiového rumu Flor de Caña a vytříbených pokrmů může být skvělým doplňkem nejen barového, ale i restauračního menu,“ říká Vítězslav Cirok, vítěz High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition 2018. Nikaragujský rum Flor de Caña progresivně následuje celosvětové trendy, a to nejen v párování s pokrmy, ale i díky svému zero-waste programu.
V roce 2018 získal rum Flor de Caña zaslouženě ocenění Fairtrade díky své dlouhodobé snaze o udržitelnost a ekologickému i etickému působení celé společnosti. „Kromě úsilí o co nejmenší zatěžování životního prostředí nechává destilérie například také vysadit 50 000 stromů ročně,“ popisuje Petr Vopálenský, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, která rum Flor de Caña distribuuje v České republice.
„Pro spojení chutí jídla a pití můžete využít foodpairingové mapy, které vám ukážou vhodné ingredience, jež je možné zkombinovat. Často díky nim narazíte i na kombinace, které by vás dost možná ani nenapadly,“ doporučuje Vítězslav Cirok.
V rámci Mixtronomy prezentace připravil Vítězslav Cirok ve spolupráci s Janem Punčochářem z restaurace Grand Cru speciální menu. Díky komplexitě rumů Flor de Caña předvedli, že se dají vytvořit opravdu netradiční kombinace tohoto prémiového rumu jak se sladkými, tak i se slanými pokrmy. Kromě toho, že je možné rum napárovat k jídlům samotný, lze z něj namíchat drink, který může jednotlivé chody vhodně doplnit.
Menu pro inspiraci:
- Telecí jazyk a ančovička s pečeným celerem, uzený olej a čočkový chléb
Flor de Caña 4 y.o., kokosová voda, zauzený celerový cordial, sherry fino
- Dušená kachna v hrubozrnné hořčici, hoisin omáčka a kachní máslo
Flor de Caña 7 y.o., cold brew káva, sherry Pedro Ximenez, fresh z černé jeřabiny
- Jablka pečená v popelu, oříšková placička s kakaem a mascarpone s kávovým likérem Spresso Flor de Caña
Flor de Caña 12 y.o., Lillet Blanc, lehce uzený jablečný mošt, vlašský ořech
Zdroj: Tisková zpráva
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!