Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Spojení gastronomie a mixologie rumu Flor de Caña

12. únor 2019  České nápoje   komentáře (0)  1023 x

Koncept Mixtronomy prémiového rumu Flor de Caña představuje výjimečné gastronomické spojení chutí. Propojení skvělých pokrmů a jedinečných drinků je jedním z nejnovějších trendů moderní gastronomie, které si oblíbili nejen opravdoví gurmáni.

Spojení gastronomie a mixologie rumu Flor de CañaSpojení gastronomie a mixologie rumu Flor de Caña

Koncept Mixtronomy těší milovníky kvalitního jídla a nápojů již od minulého roku, kdy byl představen i u nás v České republice v restauraci Grand Cru. „Kombinování signature koktejlů z prémiového rumu Flor de Caña a vytříbených pokrmů může být skvělým doplňkem nejen barového, ale i restauračního menu,“ říká Vítězslav Cirok, vítěz High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition 2018. Nikaragujský rum Flor de Caña progresivně následuje celosvětové trendy, a to nejen v párování s pokrmy, ale i díky svému zero-waste programu.

V roce 2018 získal rum Flor de Caña zaslouženě ocenění Fairtrade díky své dlouhodobé snaze o udržitelnost a ekologickému i etickému působení celé společnosti. „Kromě úsilí o co nejmenší zatěžování životního prostředí nechává destilérie například také vysadit 50 000 stromů ročně,“ popisuje Petr Vopálenský, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, která rum Flor de Caña distribuuje v České republice.

„Pro spojení chutí jídla a pití můžete využít foodpairingové mapy, které vám ukážou vhodné ingredience, jež je možné zkombinovat. Často díky nim narazíte i na kombinace, které by vás dost možná ani nenapadly,“ doporučuje Vítězslav Cirok.

V rámci Mixtronomy prezentace připravil Vítězslav Cirok ve spolupráci s Janem Punčochářem z restaurace Grand Cru speciální menu. Díky komplexitě rumů Flor de Caña předvedli, že se dají vytvořit opravdu netradiční kombinace tohoto prémiového rumu jak se sladkými, tak i se slanými pokrmy. Kromě toho, že je možné rum napárovat k jídlům samotný, lze z něj namíchat drink, který může jednotlivé chody vhodně doplnit.

Menu pro inspiraci:

  • Telecí jazyk a ančovička s pečeným celerem, uzený olej a čočkový chléb

Flor de Caña 4 y.o., kokosová voda, zauzený celerový cordial, sherry fino

  • Dušená kachna v hrubozrnné hořčici, hoisin omáčka a kachní máslo

Flor de Caña 7 y.o., cold brew káva, sherry Pedro Ximenez, fresh z černé jeřabiny

  • Jablka pečená v popelu, oříšková placička s kakaem a mascarpone s kávovým likérem Spresso Flor de Caña

Flor de Caña 12 y.o., Lillet Blanc, lehce uzený jablečný mošt, vlašský ořech

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist