Zimní 14 zraje v Ostravaru, jde o pivo šité na míru paní zimě
22. listopad 2016 České nápoje komentáře (0) 3019 xMilovníci piva budou moci poprvé letos v prosinci ochutnat další ze Speciálů ze spilky, novou značku Zimní 14. „V zimních měsících se u nás odjakživa pijí silnější a mnohem plnější piva. Je to dáno charakterem počasí, které v našich zeměpisných šířkách v zimě panuje,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.
Pro novou Zimní 14 z Ostravaru bude typická vyšší plnost, hořkost a výraznější sladové aroma. „Při přípravě Zimní 14 jsme použili pro Ostravar atypický bavorský slad, který dodává novému pivu tu správnou barvu i unikátní kombinaci tří chmelů na čele s žateckým červeňákem, jedním z nejlepších chmelů na světě,“ prozrazuje Roman Richter.
Stejně jako v případě dalších speciálů ze spilky použil Ostravar k přípravě Zimní 14 otevřené kvasné kádě, kde piva fermentují přirozeným způsobem pod dohledem vrchního sládka a jeho podsládků. Nyní nový speciál zraje v ležáckých sklepích a po jeho dozrání bude nové pivo stočeno výhradně do sudů. Se zahájením distribuce Zimní 14 do hospod počítá Ostravar v posledním listopadovém týdnu.
Zimní 14
Typ piva: speciál ze spilky
Receptura: originální Ostravar
Technologie: spodní kvašení v otevřených kádích spilky
Obsah alkoholu: 6,5%
Edice: limitovaná – zima 2016/2017
Popis: Zimní 14 je hutný speciál s typicky vyšší plností a hořkostí a výraznějším sladovým aroma. Jeho tajemství spočívá v jedinečné kombinaci tří vynikajících chmelů a dvou jedinečných sladů, které mu dávají neobyčejnou plnost a sílu.
O Speciálech ze spilky
Speciály ze spilky jsou limitované edice piv, které pivovar Ostravar připravuje pouze párkrát do roka. Všechny speciály se připravují prvotřídním způsobem s použitím tradiční metody ručního kvašení na spilce. Ostravar vaří speciály v menším množství a nedodává je do maloobchodní sítě. Jsou k dostání výhradně v hospodách a restauracích.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!