Velikonoční speciál již ve více než třech tisícovkách restaurací a pivnic
29. březen 2018 České nápoje komentáře (0) 1769 xVe více než třech tisících restaurací a pivnic si mohou už teď lidé vychutnat Velikonoční zlatý ležák 13 od značky Master Plzeňského Prazdroje. Jde o speciální pivo, vařené podle zvyklostí tak, aby dokázalo konzumentům dodat sílu v období půstu.
Speciál spadá do programu Volba sládků, který každý měsíc nabízí jedno netradiční pivo připravené v pivovarech Plzeňského Prazdroje. Velikonoční speciál se ale bude čepovat i na místech, kde se jinak Volba sládků nenabízí.
„Odráží to zájem, který zaznamenal v loňském roce. Je to mimořádně hutné, intenzivní pivo, a proto vyhovuje českým konzumentům. Počet restaurací a pivnic s touto specialitou o víkendu dosáhne až 3,5 tisíce,“ uvedl Jan Krafka z obchodního oddělení Plzeňského Prazdroje.
Sládci nefiltrovaný ležák z prvotřídních surovin připravili dle tradičních receptur výroby silnějších postních piv, které od středověku vařili mniši v klášterech. Jejich smyslem bylo mj. dodat dostatek kalorií těm, kteří drželi půst. Proto také sládková Lenka Straková, která nad výrobou ležáku dohlížela, již na přelomu února a března předala dva sudy řeholníkům z řádu augustiniánů.
Pivo má zlatožlutou barvu s bílou pěnou, výraznou sladovou vůni a sladovou chuť s karamelovým nádechem. „Lehčí hořkost je vyvážená střední plností a sladkostí. Toto spojení vás příjemně láká k dalšímu doušku,“ upřesnila Lenka Straková
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
3.5 hvězdiček / Hodnoceno: 4x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!