Tankový Ostravar nabídne první Ostravarna
5. srpen 2016 České nápoje komentáře (0) 2722 xPivovar Ostravar, který na jaře ohlásil investici do nové sítě značkových hospod, včera slavnostně otevřel první hospodu s názvem Ostravarna. Tento zcela nový typ hospod svým návštěvníkům nabídne nezaměnitelnou atmosféru Ostravy, skvěle ošetřený tankový Ostravar i kvalitní a zároveň cenově dostupnou gastronomii. Pilotní Ostravarna se jmenuje Ostravana U Jubilejní a nachází se v architektonicky unikátní ostravské Jubilejní kolonii v nejlidnatější části Ostrava-Jih.
Pravá ostravská atmosféra, skvělý tankový Ostravar a jednoduchá, kvalitní gastronomie, tak by se ve zkratce dala charakterizovat nová poctivá pivovarská hospoda Ostravarna.
Tankové pivo je fenomén
Tankové pivo je dnes mezi konzumenty stále oblíbenější a vyhledávanější. „Výhodou tankového piva je především jeho kvalita a čerstvost. Ostravar se do Ostravarny přiváží z nedalekého pivovaru filtrovaný a nepasterizovaný. S nadsázkou se dá říct, že pivo chutná jako byste jej konzumovali přímo ve sklepích pivovaru, jen je díky filtraci jiskrnější,“ vysvětluje vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter a dodává: “Jako vrchního sládka mě samozřejmě velmi těší, že si konzumenti budou moci naše piva vychutnat v té nejlepší a nejčerstvější podobě.“
Na čepu Ostravarny U Jubilejní se budou moci konzumenti kromě vlajkové lodi Ostravar Premium těšit také na novinku Ostravar Mustang a v neposlední řadě na Speciály ze spilky, které momentálně reprezentuje Černá Barbora. „Ostravar je na českém pivním trhu výjimečný hned v několika ohledech. Je to pivo se silnými místními kořeny a specifickou chutí ušitou na míru chuťovým buňkám obyvatel z regionu. Naše pivo navíc stále vaříme podle původní receptury v otevřených kádích spilky, aby tak získalo bohatší chuť a vůni. A v neposlední řadě stojí za zmínku, že většinu Ostravaru konzumenti vypijí v točené podobě v restauracích a hospodách,“ komentuje pivní nabídku manažerka značky Zuzana Cieciotková.
Specialita Ostravarny - tank přímo mezi hosty
Od dob založení tankových hospod platí, že pivní tanky jsou kvůli potřebě nízké teploty zpravidla umístěny v podzemí restaurace. V případě Ostravarny jsou však pivní tanky umístěny přímo v restauraci a návštěvníci hospody je budou mít pořád na očích.
„Při projektování Ostravarny jsme chtěli, aby výčep tvořil dominantu a návštěvníci měli možnost vidět, odkud do něj proudí pivo. Jinými slovy měli pod kontrolou, jak se staráme o kvalitu čepovaného piva,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.
Nejen tradice, ale i špičková technologie
Pilotní Ostravarna pochopitelně disponuje nejmodernější tankovou i výčepní technologií. Součástí výčepního pultu je například speciální zařízení na předchlazení pivních sklenic ve vodní lázni. „Předchlazené sklenice umožní nádherně vyniknout všem charakteristickým vlastnostem načepovaného piva, udrží ho déle studené a s pěnou, která během jeho konzumace kreslí po stranách sklenice pravidelné kroužky,“ říká vrchní sládek Roman Richter.
Stylový interiér a kvalitní gastronomie
Vedle skvěle ošetřovaného tankového piva a supermoderní výčepní technologie najdou zákazníci v Ostravarně jednoduchou a kvalitní gastronomii a stylový interiér se spoustou dobových fotografií a dalších typických ostravských prvků. Jídelníčku vévodí dvě speciality: Ostravarenské pečené koleno a trhaná plec. Jedná se o vepřové maso pomalu pečené při velmi nízké teplotě, které na závěr po mnohahodinovém pečení zdejší šéfkuchař ještě navíc zaudí. Je to velká delikatesa, která se rozpadá na jazyku a krásně lahodí k pivu.
Fotbalová Liga mistrů v přímém přenosu
První Ostravarna je součástí celorepublikové sítě hospod, které mají prostřednictvím programu „Sportovní kino“ zakoupena práva na vysílání všech zápasů fotbalové Ligy mistrů i na nejlepší utkání nejvyšší české fotbalové soutěže. Díky tomu mohou hosté restaurace zdarma na velkoplošných obrazovkách sledovat nejatraktivnější fotbalové zápasy.
Střípky z historie
První pivovarskou hospodu pivovar Ostravar slavnostně otevřel téměř na den přesně před 117 lety - šestého srpna roku 1899. Jednalo se o pivovarský hostinec v Cihelní ulici, který vystavěl známý ostravský stavitel Arnošt Mortek. Hospoda se vyznačovala prostornými restauračními místnostmi a společenskými sály. Na čepu bylo Královské pivo za 8 krejcarů a pak vyhlášená pochoutka ostravského pivovaru – speciál Černý Havíř. Velkou novinkou a konkurenční výhodou první ostravarské hospody byla letní zahrádka, která měla v Moravské Ostravě na konci 19. století premiéru. Lidé si v hospodě mohli zahrát také kuželky, kulečník a karty.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
1 hvězdiček / Hodnoceno: 1x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!