Nové pivo Rufus z Ostravaru bude na čepu do Velikonoc
16. únor 2018 České nápoje komentáře (0) 2907 xPivovar Ostravar je prvním pivovarem v letošním roce, který letos představuje nové pivo. Jmenuje se Rufus, je to polotmavá třináctka a patří do úspěšné edice speciálů ze spilky, kterými pivovar pravidelně zpestřuje svou nabídku.
V listopadu loňského roku představil Ostravar druhou řadu speciálů ze spilky. Společným znakem těchto speciálů je, že se jedná se o chuťově zajímavá piva, která jsou připravovaná v malých limito-vaných várkách řemeslným způsobem a fermentují tradičním způsobem v otevřených kádích spilky. Ostravarští sládci je plánují na trh dodávat čtyřikrát ročně. Distribuce je nově celorepubliková, doplněna vybranými hospodami na Slovensku. Piva jsou určena jen do hospod, což má za cíl zatraktivnit nabídku hospodským a tím jim pomoci přilákat milovníky piva k jejich častější návštěvě.
Prvním pivem druhé řady byl zimní speciál Grifel. Čtrnáctistupňové pivo, které se vyznačovalo především vyšší stupňovitostí, plností a vyšším množstvím alkoholu, se vyprodalo během necelých 2 měsíců. “Grifel zabodoval. Hospodští a restauratéři ho vykoupili velmi rychle. Původně jsme počítali, že nové pivo bude na čepu až do konce ledna,” uvedl vrchní sládek ostravského pivovaru Roman Richter.
Nový kůň Ostravaru: Rufus
V novém roce tak vystřídá Grifel zcela nový speciál. Bude se jmenovat Rufus a je v pořadí šestým pivem z úspěšné edice speciálů ze spilky. “Myslím,že Rufus je vůbec prvním novým pivem v České republice v letošním roce,” říká Roman Richter. “Jeho uvedením plníme náš cíl spočívající ve zvýšené frekvenci našich pivních speciálů. Pro zimní období jsme opět vsadili na silnější, tentokrát polotmavý ležák, který se pro toto období dobře hodí."
Speciální způsob přípravy, karamel, káva i chmelová hořkost
Stejně jako v případě ostatních speciálů ze spilky se i Rufus, může pochlubit zajímavou nebo netradiční recepturou. “V případě Rufuse jsme nové pivo uvařili použitím kombinace světlého a speciálních sladů a chmelů nevynímaje Žatecký poloraní červeňák. Ve fáze dozrávaní jsme ozvláštnili hořkost chmelem Kazbek přidaným za studena. Výsledkem je silnější polotmavé pivo s výrazným chmelovým aroma a unikátní vrstevnatou chutí,” poodhaluje způsob přípravy nového piva vrchní sládek. A jak nové pivo chutná? “Po prvním doušku na jazyku pocítíte nejprve karamel s lehkým nádechem kávy. Poté následuje krátká ale hutná sladovost a vše zakončí jemná a velmi příjemná chmelová hořkost,” popisuje vrstevnatost nového piva Roman Richter.
Distribuce po celé ČR a na Slovensku
Poprvé mohli lidé nové pivo ochutnat o víkendu. Milan Groš, provozní hospody Ostravarna v Ostravě na Fifejdách, si nové pivo pochvaloval. “Naši hosté rádi ochutnávají nová piva a Rufus je dobrý. Mně osobně moc chutná. Má nádhernou hutnou pěnu a správnou hořkost.”
“Nyní Rufuse distribuujeme do vybraných hospod na celé Moravě, do Čech i na Slovensko a počítáme s tím, že bude na čepu přibližně do Velikonoc,” uvedla manažerka značky Ostravar Pavla Ličková. S distribucí nového piva v lahvích Ostravar nepočítá.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
3.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!