Je pivo lék?
23. březen 2017 České nápoje komentáře (0) 4121 xAlkohol podávaný v malém množství dokáže mít příznivé účinky na naše zdraví, to koneckonců dokazuje také spousta vědeckých studií. Kardiovaskulárnímu systému prospívají zejména červené a bílé víno. Pozitivní účinky má však také pivo, které dokáže regulovat hladinu cholesterolu v krvi. Své o tom ví i odborníci z výživových poraden NATURHOUSE.
„Pro zajištění správného účinku na organismus je však třeba si dát pozor, aby dávka alkoholu byla malá (doporučuje se u vína sklenička denně, u piva pak třetinka) a pravidelná. Příliš velká dávka má spíše opačný efekt,“ radí Alena Přídová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE. K nejprospěšnějším pivům se řadí to plzeňské, které má navíc díky své hořkosti příznivý vliv na zažívání a působí proti překyselení žaludku.
Pivo a dieta
Držíte-li dietu, pivu byste se měli raději vyhnout, je totiž bohatým zdrojem energie. Dopřát si jej můžete pouze v omezené míře, a to především k jídlu. „Pokud máte rádi hořkou chuť, dopřejte si skleničku piva hned po sportovní aktivitě. V tuto chvíli vám totiž poslouží jako skvělý iontový nápoj,“ doporučuje Alena Přídová z NATURHOUSE.
Zdravotní účinky piva
Umírněná konzumace piva snižuje ukládání LDL, tzv. zlého cholesterolu v cévách a zároveň podporuje tvorbu HDL, tzv. hodného cholesterolu. K pročištění cév je tak ideální jedno malé pivo.
Řídnutí kostí
Řídnutí kostí neboli osteoporóza je způsobeno nedostatkem vápníku v kostech. Nejčastěji postihuje starší ženy po přechodu. Léčit se dá doplněním křemíku, kterého je spousta například v celozrnných cereáliích nebo pečivu. Kromě toho však můžeme najít optimální množství křemíku také v pivu, jehož pití může pomoci také v boji s touto nemocí.
Zdroj vitaminu B
Pokud má tělo nedostatek vitaminu skupiny B (souhrnně B-komplex), projevuje se to především vypadáváním vlasů, špatnou náladou či nekvalitním spánkem, zvýšenou tvorbou ekzémů, akné a aft. Vitamin B doplníme například droždím, ale také pivem. „Nejvíce vitaminu B se nachází v nefiltrovaných a kvasnicových pivech,“ uvádí odbornice z NATURHOUSE.
Podporuje trávení
Když už si jednou za čas dopřeje těžký a vydatný oběd, zapijete jej malým pivem. To totiž působí velmi pozitivně na lidské trávení. Je to díky obsahu chmele, který podporuje tvorbu trávicích enzymů. Navíc, jak již bylo řečeno, pomáhá snižovat překyselení žaludku.
Zdroj: Tiskové sdělení
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
3.25 hvězdiček / Hodnoceno: 4x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!