Holba uvařila nový ležák Hanuš
17. říjen 2016 České nápoje komentáře (0) 2702 xVůbec poprvé se jim připíjelo na Hanuše a dnes už má své skalní příznivce. Světlý kvasnicový kroužkovaný ležák Hanuš je novým pivem v Kalendáři speciálů, který má Holba pro své štamgasty.
„Představujeme v něm nová piva v omezených edicích. Jsou zpestřením naší stálé nabídky a v restauracích je vítají nejen štamgasti. Jde především o pivní speciality s osobitou charakteristikou. I pro znalce jsou to chuťovky, se kterými se nesetkávají každodenně“ říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.
Ležák Hanuš, který osvěžil letošní podzim, vznikl podle sládkovy receptury. Jejím základem je v tomto případě míchání různých druhů sladů a chmelů. Tentokrát nevsadil jen na poloraný červeňák, ale přidal i Sládka a další. Sládek je odrůda chmele, která dává pivu lahodnou vůni a hořkost s překvapivě táhlým dozníváním. To, že v hanušovickém pivovaru na pivo nespěchají, platí i pro Hanuše. Dostal více než 40 dnů, aby jeho tělo dostatečně zmohutnělo a získal výborný přirozený říz bez umělého dosycování oxidem uhličitým.
Hanuš má neodolatelně plnou a přitom svěží chuť a díky vysokému podílu živých kvasinek také vysoký podíl vitamínů. Zákal je pro něho typický, takže kvůli němu volat vrchního nemusíte.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
4 hvězdiček / Hodnoceno: 3x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!